Login lub e-mail Hasło   

Pizza Alpejska

Pizza z Alp? A jednak tak - zarówno składniki, jak i smak przywodzą na myśl najwyższe góry Europy, które - bądź co bądź - leżą też we Włoszech. Czas przygo...
Wyświetlenia: 57.766 Zamieszczono 13/05/2006
Pizza z Alp? A jednak tak - zarówno składniki, jak i smak przywodzą na myśl najwyższe góry Europy, które - bądź co bądź - leżą też we Włoszech.

Czas przygotowania: maksymalnie 2,5 godz - zależnie od wariantu
Ilość porcji: 2

Składniki:
 
  100 g mozzarelli
(patrz także składniki ciasta i sosu)
200 g leśnych grzybów
2 cebule
łyżka oliwy z oliwek
sos biały:
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
125 g kwaśnej śmietany
sól, biały pieprz, tymianek

Sposób przyrządzania:
 
  Na cieście cienkim lub puszystym rozprowadzić sos pomidorowy. Oba placki posypać serem mozzarella. Przygotować biały sos: masło rozpuścić, wymieszać z mąką, nie zdejmując z ognia rozprowadzić z zimnym mlekiem. Chwilę podgrzewać.Wystudzić i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na plasterki, smażyć 2-3 minuty na oliwie.
Przygotowane placki polać sosem i ułożyć na nich grzyby. Piec 20 min w temperaturze 180 stopni.

Podobne artykuły


16
komentarze: 21 | wyświetlenia: 1130
15
komentarze: 23 | wyświetlenia: 339
15
komentarze: 9 | wyświetlenia: 646
15
komentarze: 14 | wyświetlenia: 971
14
komentarze: 17 | wyświetlenia: 1473
14
komentarze: 32 | wyświetlenia: 1355
14
komentarze: 3 | wyświetlenia: 1220
13
komentarze: 19 | wyświetlenia: 1363
13
komentarze: 5 | wyświetlenia: 550
13
komentarze: 8 | wyświetlenia: 583
13
komentarze: 67 | wyświetlenia: 1412
13
komentarze: 19 | wyświetlenia: 321
13
komentarze: 33 | wyświetlenia: 1206
12
komentarze: 13 | wyświetlenia: 1038
12
komentarze: 2 | wyświetlenia: 481
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy





  oldml,  01/02/2008

"Na cieście cienkim lub puszystym..." - a może jakiś przepis?
Bo ciasto, to podstawa pizzy (dosłownie i w przenośni :)

  V-Big,  02/09/2009

"Poniżej przepis na najprostsze drożdżowe ciasto do pizzy. Przepis najstarszy, jaki posiadam, i - choć już z niego nie korzystam, niegdyś się nim zajadaliśmy … Ciasto jest puchate, “ciastowate” w przekroju, nie uzyskacie więc na nim pizzy na cieniutkim spodzie, tak popularnym teraz w restauracjach.

Składniki:
2 szklanki mąki
3 dag drożdży
1 łyżka roztopionego masła

...  wyświetl więcej

Thank you so much for the great http://www.superiorpaper.net/ information to share with us that would be quite delighted for me. I was looking for the Pizza Alpine making the recipe and I found it very useful and easy to make. I appreciate your directions please keep posting other recipes with us.

  votantai  (www),  29/03/2017

Bài viết hay. Bạn có thể tham khảo thêm nhiều cách làm tại trang

- http://cachlam10.com
- http://cachlambanhbao.net
- http://lambanhkem.net
- http://cacmonchayngon.net

  votantai  (www),  31/03/2017

Đức tài chuyên thi công làm cửa sắt giá rẻ tại khu vực tphcm liên hệ với chúng tôi qua website http://lamcuasat.net . các mẫu cửa sắt chúng tôi đang bán như

- Cửa sắt 2 cánh : http://lamcuasat.net/cua-sat-2(...)gia-re/
- Cửa sắt 4 cánh :

...  wyświetl więcej

  votantai  (www),  27/04/2017

Website http://blogloichuc.com là 1 trong các website hay về những câu chúc, lời chúc đang được khá nhiều người áp dụng trong cuộc sống, những lời chúc hay bạn không nên bỏ qua đó là

Những lời chúc 20/10 dành cho mẹ và bạn gái ý nghĩa : http://blogloichuc.com/nhung-l(..

...  wyświetl więcej

Cảm ơn công thức. Thật tuyệt vời khi được ăn Pizza do chính tay mình làm ra. Nếu bất kỳ ai tham khảo sản phẩm quần áo tập gym của http://thoitranggym.net/ thì có thể liên hệ mình nhé.

Cảm ơn cách làm piza bạn đã chia sẻ. Mặc dù tôi đang kinh doanh về lĩnh vực sàn gỗ ngoài trời tại http://tecwood.com.vn/ nhưng cũng thích làm các món ăn cho gia đình. Chúc bạn sức khỏe và chia sẻ thêm nhiều công thức làm món ăn mới nhé.



Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska