Login lub e-mail Hasło   

Krem z porów z grzankami

Odnośnik do oryginalnej publikacji: http://kuchniabezgranic.blogspot.com
Przygotowanie posiłku, sporządzenie go i podanie do stołu jest dla wielu taką czynnością, która potrafi uradować zarówno samego trudzącego się, jak i biesiadników.
Wyświetlenia: 795 Zamieszczono 17/02/2011

KREM Z PORÓW Z GRZANKAMI

WYKONANIE:

Pory oczyścić i pokroić. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, zetrzeć na tarce jarzynówce. Masło roztopić, dodać jarzyny, pory i chwilę smażyć, potem wszystko zalać gotującą wodą (jej ilość zależy
od zapotrzebowania na zupę), dodać rosołki i chwile gotować. Przestudzić i zmiksować, żółtka roztrzepać
z mąką, śmietanę połączyć z około 1/2 litra zmiksowanej masy. Resztę wywaru zagotować i wtedy połączyć z żółtkami i śmietaną. Ponownie lekko zagotować. Doprawić do smaku.

GRZANKI:
Bułkę wekę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu.

SKŁADNIKI:
3-4 pory (zależy od wielkości)
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 szklanka śmietany kremówki
2 żółtka
2 kostki rosołowe
1-2 łyżki mąki
masło
sól

pieprz

Podobne artykuły


32
komentarze: 10 | wyświetlenia: 6760
13
komentarze: 1 | wyświetlenia: 4680
9
komentarze: 7 | wyświetlenia: 3546
7
komentarze: 0 | wyświetlenia: 3856
46
komentarze: 25 | wyświetlenia: 14462
33
komentarze: 12 | wyświetlenia: 2967
12
komentarze: 1 | wyświetlenia: 1222
14
komentarze: 7 | wyświetlenia: 2263
34
komentarze: 89 | wyświetlenia: 6171
27
komentarze: 15 | wyświetlenia: 1490
26
komentarze: 11 | wyświetlenia: 2603
26
komentarze: 18 | wyświetlenia: 4222
23
komentarze: 42 | wyświetlenia: 3424
22
komentarze: 11 | wyświetlenia: 1829
 
Autor
Artykuł




Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska