Login lub e-mail Hasło   

Zapiekane filety

Składniki:ok. 80 dkg filetów z ryb (morszczuk, mintaj), 30 dkg pieczarek, łyżka masła,
Wyświetlenia: 432 Zamieszczono 01/07/2014

3 ząbki czosnku, 1 spora cebula, mały kubeczek jogurtu naturalnego, żółtym serem, sok z cytryny, biały pieprze, sól, curry, ew. zioła do pizzy lub słodka papryka, masło do wysmarowania formy;

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć w nim filety uprzednio skropione sokiem z cytryny. Dobrze posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Zapiekać w piekarniku około 15-20 min w temperaturze 200'C. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć w nim filety uprzednio skropione sokiem z cytryny. Dobrze posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Zapiekać w piekarniku około 15-20 min w temperaturze 200'C. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki..

Pod koniec dodać i podsmażyć pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić jogurt naturalny, na tej warstwie rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem, ewentualnie ziołami do pizzy lub słodką papryką. Zapiekać do momentu roztopienia się sera.
Gotowe danie podawać posypane szczypiorkiem z frytkami i dowolną surówką.

Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga którego tematyką jest nie tylko gotowanie

http://arek-ciekaweposty.pl/

Podobne artykuły


14
komentarze: 2 | wyświetlenia: 765
14
komentarze: 11 | wyświetlenia: 817
13
komentarze: 0 | wyświetlenia: 829
12
komentarze: 2 | wyświetlenia: 1211
12
komentarze: 2 | wyświetlenia: 657
12
komentarze: 6 | wyświetlenia: 1288
12
komentarze: 18 | wyświetlenia: 1353
12
komentarze: 12 | wyświetlenia: 582
11
komentarze: 3 | wyświetlenia: 737
11
komentarze: 0 | wyświetlenia: 624
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 638
11
komentarze: 0 | wyświetlenia: 880
11
komentarze: 0 | wyświetlenia: 389
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 506
11
komentarze: 4 | wyświetlenia: 287
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska