Login lub e-mail Hasło   

Zapiekane filety

Składniki:ok. 80 dkg filetów z ryb (morszczuk, mintaj), 30 dkg pieczarek, łyżka masła,
Wyświetlenia: 490 Zamieszczono 01/07/2014

3 ząbki czosnku, 1 spora cebula, mały kubeczek jogurtu naturalnego, żółtym serem, sok z cytryny, biały pieprze, sól, curry, ew. zioła do pizzy lub słodka papryka, masło do wysmarowania formy;

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć w nim filety uprzednio skropione sokiem z cytryny. Dobrze posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Zapiekać w piekarniku około 15-20 min w temperaturze 200'C. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć w nim filety uprzednio skropione sokiem z cytryny. Dobrze posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Zapiekać w piekarniku około 15-20 min w temperaturze 200'C. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki..

Pod koniec dodać i podsmażyć pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić jogurt naturalny, na tej warstwie rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem, ewentualnie ziołami do pizzy lub słodką papryką. Zapiekać do momentu roztopienia się sera.
Gotowe danie podawać posypane szczypiorkiem z frytkami i dowolną surówką.

Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga którego tematyką jest nie tylko gotowanie

http://arek-ciekaweposty.pl/

Podobne artykuły


18
komentarze: 111 | wyświetlenia: 2317
13
komentarze: 11 | wyświetlenia: 998
12
komentarze: 25 | wyświetlenia: 1643
11
komentarze: 2 | wyświetlenia: 547
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 1008
10
komentarze: 2 | wyświetlenia: 774
10
komentarze: 107 | wyświetlenia: 1086
10
komentarze: 10 | wyświetlenia: 815
9
komentarze: 7 | wyświetlenia: 591
9
komentarze: 3 | wyświetlenia: 596
9
komentarze: 0 | wyświetlenia: 510
9
komentarze: 6 | wyświetlenia: 544
9
komentarze: 3 | wyświetlenia: 653
8
komentarze: 21 | wyświetlenia: 340
8
komentarze: 101 | wyświetlenia: 589
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska