JustPaste.it

Źródło wody i mini laboratorium w domu

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tak bogatego dostępu i wyboru dotyczącego wody jaką możemy spożywać.

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tak bogatego dostępu i wyboru dotyczącego wody jaką możemy spożywać.

 

Pijemy najróżniejsze roztwory począwszy od wody wodociągowej, mineralnej, kawy, herbaty, słodkich napojów gazowanych, soków, energy-drinków a kończąc na alkoholach. Zastanawiające jest to, że wraz ze wzrostem dostępności tysięcy produktów zawierających wodę prawie 70 % społeczeństwa jest odwodniona. Efektem systematycznego odwadniania organizmu jest spadek jego odporności i cały szereg dolegliwości z tym związanych. Aby zrozumieć jaka jest tego przyczyna prześledzimy wspólnie dlaczego tak się dzieje i co możemy z tym zrobić.

Naszą podróż zaczniemy od zrozumienia, że woda jest uniwersalnym bio-rozpuszczalnikiem i w skład idealnie czystej wody wchodzą wyłącznie cząsteczki składające się z jednego atomu tlenu oraz dwóch atomów wodoru. Z tego wynika, że wszelkie domieszki wody takie jak np. sole, gazy, substancje organiczne i nieorganiczne, drobnoustroje, środki dezynfekujące, środki chemiczne itp. są zanieczyszczeniami. Teraz kluczową dla całej sprawy kwestią jest uświadomienie sobie, że im czystszą
wodę będziemy spożywać tym efektywniej będzie działać przy wszystkich funkcjach naszego organizmu.

Do głównych jej zadań należy bowiem: rozpuszczanie pokarmu oraz jego transport, wchłanianie pożywienia z jelit i odżywianie komórkowe, usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii, udział w reakcjach biochemicznych, regulacja temperatury, zwilżanie błon śluzowych, stawów oraz gałek ocznych. Jest fundamentem naszego życia ponieważ ciało składa się w 75 % z wody. Tworzy wszystkie płyny w organizmie takie jak krew, limfę czy soki trawienne. Każdy system w naszym
ciele, każda komórka, a mamy ich 75 trylionów potrzebuje właściwej ilości oraz struktury wody.
Mając te informacje na uwadze rozsądnym byłoby w pierwszej kolejności oczyścić wodę z wszelkich zanieczyszczeń.
Jak wiemy odpowiedzialność za to jest po naszej stronie z racji tego, że wodociągi czy firmy produkujące wodę butelkowaną nie są w stanie tego zrobić. Co więcej obecne normy zezwalają na obecność w wodach mineralnych wszystkich zanieczyszczeń chemicznych z wód powierzchniowych co oznacza zrównanie tych wód z jakością wody wodociągowej.
Najbardziej ekonomicznym i skutecznym sposobem oczyszczenia wody kranowej jest zamontowanie w domu filtra z odwróconą osmozą. Proces ten prowadzi do naturalnego oddzielenie wody od rozpuszczonych w niej substancji bez stosowania jakichkolwiek środków chemicznych dzięki czemu uzyskujemy czystą wodę o parametrach dochodzących nawet do 0,00 PPM (czyli 0 cząsteczek związku chemicznego na 1 milion cząsteczek roztworu).
Warto pamiętać o tym, że wszystkie rodzaje wody nieprzegotowanej mają właściwości wychładzające. Pijąc taką wodę organizm musi wykorzystać swoje zasoby energetyczne by ją ogrzać fizycznie do temperatury, której wymaga proces trawienia.
Długotrwałe spożywanie wychładzającej wody i wyziębiającego pożywiania prowadzi do gromadzenia się śluzu „TAN” w organizmie, co jest główną przyczyną min. nadwagi. Bardzo rozsądnym krokiem jest więc przed wypiciem czystej wody z filtra przegotować ją. Proces gotowania wody powoduje jej transmutację w wyniku czego powstaje woda o neutralnych właściwościach dla organizmu z współczynnikiem pH 7,0.

Struktura, przyswajalność i potencjał elektryczny wody

Cząsteczki wody jako molekuły łączą się wzajemnie, połączone ze sobą molekuły nazywane są klasterami. W wodzie z kranu albo kupionej wodzie butelkowej, klaster składa się z 12-20 molekuł i jego struktura nie pozwala na swobodne i bezpośrednie wchłanianie jej przez komórki ponieważ jest za duża. Możemy to zmienić wykonując proces elektrolizy wody, dzięki czemu uzyskamy klaster heksagonalny składający się z 6 molekuł. Woda taka uzyskuje możliwość łatwiej penetracji i przechodzenia do komórek naszego ciała, dzięki czemu tempo i zdolność nawodnienia organizmu zwiększa się nawet sześciokrotnie.
Przy zastosowaniu elektrolizy w  technologii dyfuzji wody "OSMOZA-REDOX" jesteśmy w stanie uzyskać klaster heksagonalny składający się z 3 -4 molekuł, co za tym idzie efektywność pracy komórek pod kątem przemiany materii jest znacznie lepsza i zwiększa się możliwość pozbywania toksyn z organizmu.

6ea5f0ad8e5d6b669f80184641244879.jpg


Od wielu lat naukowcy zastanawiali się z jakiego powodu niektóre źródła na Ziemi mają własności uzdrawiające i czym one różnią się od powszechnie spotykanych wód, z których korzystamy. Dotąd nie zwracano uwagi na coś takiego jak potencjał REDOX w wodzie do picia. Wskaźnik REDOX  jest to międzynarodowa nazwa reakcji utleniająco-regeneracyjnej dla płynów wyrażona w mV (miliwoltach) mierzona miernikiem ORP i informuje nas o zdolności do oddawania lub przyjmowania elektronów przez jony lub cząsteczki. Granica pomiędzy utleniaczem a antyutleniaczem to 200 mV. Im wyższy wskaźnik REDOX, czyli od + 200 mV tym płyny są bardziej utlenione i szkodliwe dla zdrowia podczas picia. Im niższy wskaźnik REDOX od + 200 mV do wartości ujemnych tym większe posiada własności regenerujące dla organizmu czyli jest silniejszym antyoksydantem posiadającym właściwości redukowania wolnych rodników.  Zwykliśmy przedstawiać właściwości wody z punktu pH, innymi słowy z punktu widzenia tego czy woda jest kwasowa czy zasadowa. Według naukowca Doktora Yoshiaki Matsuo wynalazcę Jednostki Wody Jonizowanej potencjał REDOX -ORP jest ważniejszy od pH. Znaczenie pH jest przesadzone.  Dla przykładu średnie pH krwi wynosi 7,4 (do -200mV alkaliczności krwi) a nadkwasota lub zasadowica są definiowane jako odchylenia od wyznacznika pH 7,4  o 0,005 stopnia na + lub -. Jakkolwiek nie przedyskutowano dotąd znaczenia ORP, lub inaczej potencjału redukcji – oksydacji.

Gdy woda z kranu (o pH zbliżonym do neutralnego 7,0) jest poddawana elektrolizie w celu zmiany jej w wodę jonizowaną to woda zredukowana stanowiąca efekt tego procesu posiada pH o wartości około 9,0 a utleniona woda posiada pH o wartości  około 3,5. Nawet jeżeli stworzymy wodę zasadową o wartości  pH 9,0 przez dodanie wodorotlenku sodu lub wodę kwasową poprzez dodanie chlorowodoru,  REDOX - ORP tych wód praktycznie się nie zmieni. Z drugiej strony, gdy podzielimy wodę z kranu za pomocą elektrolizy, okaże się że REDOX ORP wody może zmienić swoją wartość nawet o 1000 mV na + lub - . Tylko przez elektrolizę prądu stałego możemy uzyskać zredukowaną wodę o potencjale ujemnym (- mV) która jest bardzo dobra  dla funkcji życiowych naszego ciała.  



Woda kranowa (nawet ta oczyszczona filtrem z odwróconej osmozy) oraz popularne wody butelkowe przedstawiają wartość Redoks powyżej + 200mV i są UTLENIACZAMI. Aby móc ją przyswoić nasz organizm musi zużyć wiele energii życiowej. Woda posiadająca właściwości utleniające (z potencjałem dodatnim) powoduje powstawanie w organizmie wolnych rodników, których gromadzenie się potęgują również takie czynniki jak stres, niewłaściwa dieta, zanieczyszczenie środowiska, palenie papierosów, opalanie, infekcje.
W przypadku dużej ilości wolnych rodników w organizmie dochodzi do procesów utleniania i zaburzeń równowagi biochemicznej, czego skutkiem jest rozwój chorób oraz szybkie starzenie się organizmu. Dzieje się tak ponieważ niestabilne cząsteczki (wolne rodniki) powstające w naszym organizmie w procesie przemiany materii nie są w stanie znaleźć odpowiedniej liczby elektronów, by stać się cząsteczkami stabilnymi.  Wody uzdrawiające, przedstawiające z pozoru zwyczajne składy, swe wyjątkowe i lecznicze właściwości zawdzięczają właśnie zdolnościom do redukcji wolnych rodników. Zawierają one duże ilości aktywnego wodoru, skutecznie eliminującego rodniki tlenowe. Przykładowo wody uzdrowiskowe ze źródła Wielkiej Pieniawy mają potencjał 150 – 200mV, ze źródła Zuber już: -30 do 80mV.
Wyjątkowo niskim potencjałem charakteryzuje się woda z wnętrza gór Sulicy w Karkonoszach – Potencjałka Aox, którego Redoks dochodzi do -90mV.

 

Co ciekawe już dzisiaj dysponujemy technologią i możliwościami do przygotowania we własnym domu
wody krystalicznie czystej z aktywnym wodorem oraz uporządkowaną strukturą o parametrach
korzystniejszych dla naszego organizmu niż najlepsze wody uzdrowiskowe

W sprzedaży dostępnych jest wiele różnego rodzaju jonizatorów pozwalających przeprowadzić proces elektrolizy, ale wybierając urządzenie do jonizacji wody podstawowym parametrem powinno być to czy ma możliwość przeprowadzenia elektrolizy na czystej wodzie z filtra z odwróconą osmozą i w technologii dyfuzji o poniżej ppm - 0,00 z zastosowaniem niskich prądów stałych.
W przypadku gdy takiej możliwości nie ma pozostałe parametry są nieistotne, ponieważ podczas gdy będzie zachodzić proces utleniania i redukcji wytrącą się z wody zanieczyszczenia w niej zawarte o właściwościach bardzo silnie penetrujących komórki naszego ciała. W efekcie możemy sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc ponieważ nawet przy zanieczyszczeniach 30-390 ppm w wodzie znajdują się różne związki chemiczne np. herbicydy, pestycydy, DDT, THM, metale ciężkie, ołów, rtęć, żelazo itp. o trihalometanach nie wspominając. Mając świadomość tego, że woda zjonizowana jest bezpieczna dla naszego organizmu tylko w przypadku kiedy jest wykonana w technologi OSMOZA-REDOX tj. na przegotowanej  wodzie po dyfuzji i poniżej ppm zero  pozbawionej jakichkolwiek zanieczyszczeń przeprowadziłem analizę dostępnych na rynku urządzeń i doszedłem do wniosku, że praktycznie wszyscy producenci jonizatorów wykonują elektrolizę na wodzie z zanieczyszczeniami ukrywając te informacje przed klientami podając sam Redox dla wody alkalicznej o właściwościach redukujących (-) oraz dla wody kwaśnej o właściwościach utleniających (+).

Najważniejsze jest to jaką wodę poddajemy procesowi elektrolizy

2c5eeb8f71327e2152a91535f3ea8ad6.jpg

„Osmoza-Redox”- potencjał, który wstrzymuje proces podziału i starzenia się komórek

Współczynnik Osmoza-Redox pozwala nam zweryfikować czy proces elektrolizy  został przeprowadzony na przegotowanej wodzie z filtra odwróconej osmozy i dyfuzji bez zanieczyszczeń, podczas którego uzyskujemy właściwości redukujące (-) dla wody alkalicznej oraz właściwości również redukujące (-) dla wody kwaśnej. Takie parametry informują nas, że woda ma wolne elektrony które może przekazać bezpośrednio do naszego organizmu aby pomóc mu w zredukowaniu wolnych rodników wstrzymując tym samym proces starzenia się komórek.

Zamiast zwykłego jonizatora, który ma możliwość przygotowania tylko wody żywej oraz kwaśnej na wodzie z zanieczyszczeniami wybrałem bardziej ekonomiczny i przede wszystkim BEZPIECZNY dla naszego zdrowia Generator Eko-Logiczny GM w technologii OSMOZA-REDOX, który posiada 13 funkcji oraz ponad 50 możliwości związanych z zagospodarowaniem najlepiej przyswajalnych żywych enzymów z otaczającej nas przyrody oraz natury.     

 

Możliwości jakie mamy stosując domowy generator GM w technologii osmoza-redox są naprawdę imponujące:

  • Woda Żywa (alkaliczna, jonizowana) 9,35 pH, Osmoza-Redox -510 mV
  • Woda Kwaśna (utleniona) do użytku wew. i zew. 4,10 pH,  Osmoza-Redox - 125 mV !
  • Woda srebrna, złota, cynkowa itp.
  • Koloidy złota, srebra, palladu, platyny-irydu itp.
  • Jony złota, srebra, palladu, platyny-irydu itp.
  • Inhalacja Wodorem i tlenem atomowych  (metodą mini hiperbarii)
  • Wody mieszane (złota, srebrna, cynkowa, platynowo-irydowa) itp.
  • Ukierunkowane pole magnetyczne, prawoskrętne
  • Energetyzowanie fotonami światła
  • Elektrolity ziołowe(żywe enzymy z pokrzywy, mniszka lekarskiego, babki lancetowatej, dzikiej róży itp.)  i elektrolity natury
    (czarny krzemień, ziemia okrzemkowa, turmalin, kryształ górski, bursztyn, mumio) itd.
  • Dyfuzja wody (poniżej ppm zero)
  • Woda ciężka (deuter)
  • Mobilność Generatora

Woda żywa o postaci heksagonalnej osiąga parametry Osmoza-Redox - 510 mV przy  pH 9,35 i krystalicznej czystości 0,00 ppm skutecznie dociera do wszystkich komórek naszego ciała i przez  ich błony mitochondrialne (gdzie  nie przenikną nigdy przereklamowane i bardzo drogie  tzw. antyoksydanty roślinne) oczyszczając je przekazując aktywny wodór, który jest najsilniejszym znanym nam antyoksydantem. Woda zjonizowana istotnie odnawia nas na poziomie komórkowym, chroniąc łańcuchy DNA w każdej komórce naszego organizmu. Przetworzona żywność zawiera mnóstwo kwasów, które odkładają się w naszych organizmach przez lata i tworzą idealne środowisko dla powstawania chorób przewlekłych, nowotworów. Stałe zakwaszanie organizmu przez spożywanie produktów żywnościowych powoduje szybkie starze się i tworzy idealne warunki do poważnych chorób. Woda alkaliczna neutralizuje zakwaszenie stanowiąc pierwszą
i najważniejszą linię obrony przed poważnymi chorobami. Szklanka alkalicznej wody wypita każdego ranka w naturalny sposób budzi ciało do życia.                                                                                  

Woda alkaliczna jest szczególnie zalecana przy cukrzycy, otyłości, alergiach, miażdżycy, zakwasach, stresie, chronicznym zmęczeniu, nieżycie żołądka, zgadze, zapaleniu jelita grubego, niestrawnościach, skurczach, migrenach, mdłościach, osteoporozie, łuszczycy, spadkach odporności, artretyzmie, chorobach oczu, astmie, katarze siennym.                                                                 

Pojawienie się  jakiejkolwiek choroby uzależnione jest od stopnia odwodnienia organizmu, u podstaw którego leży dostawa do komórek nieodpowiednich zanieczyszczanych chemicznie wód. Komórka wysuszona, pozbawiona odpowiedniej jakości czystej wody nie jest
w stanie pełnić swych funkcji prawidłowo w warunkach podwyższonej lepkości. Sucha skóra  zmarszczki to nie starość, tylko brak odpowiedniej wody krystalicznie czystej w komórkach.  Woda jest wówczas pozyskiwana  ze ścianek naczyń, co prowadzi do zagęszczenia krwi i wtedy jej składniki stają się coraz mniej aktywne, tracą swoje połączenia międzykomórkowe- sklejają się, tworząc asocjaty, swego rodzaju kiście, czy grona. Czerwone krwinki zamiast przenosić w zawartych w nich  atomach  żelaza życiodajny tlen i usuwać (dzięki hemoglobinie) w drodze powrotnej z komórek dwutlenek węgla z tkanek do płuc, skąd ma być wydychany-przestają pełnić te swoje podstawowe funkcje,a w efekcie ulegają procesowi gnicia i zakwaszają organizm same stając się źródłem trujących hydroksyli.
Schorowany coraz bardziej organizm wydziela wtedy kwas mlekowy, tworzą się zakwasy, organizm przechodzi wtedy na system beztlenowego pozyskiwania energii w komórkach. Czyli zaczyna się FERMENTACJA BEZTLENOWA i produkcja  zdegenerowanych komórek co jest początkiem do rozwoju chorób nowotworowych. Proces ten dokładnie opisał dr Otto Warburg, za co otrzymał Nagrodę Nobla w 1931r. Odkrył on mianowicie i udowodnił,że przyczyną tworzenia  komórek nowotworowych jest właśnie zablokowanie procesów oddechowych w tych komórkach. Na rozwiązanie jak skutecznie temu przeciwdziałać czekaliśmy prawie 80 lat. Gdy tylko chore tkanki nasycą się odpowiednio zredukowaną wodą znikają czynniki chorobotwórcze i następuje wyzdrowienie. Proces odnawiania energii życiowej można uruchomić w swoim ciele pijąc wodę osmoza-redox posiadającą uporządkowaną  i zmienioną strukturę. Naładowana jest ona porcją wolnych elektronów i ma możliwości wnikania we wszystkie komórki naszego ciała nadając im wzorcowe właściwości skutecznie je odmładzając i odtruwając. Pozytywne efekty takiego działania są już widoczne po 15 minutach na badaniach żywej kropli krwi od momentu wypicia tylko jednej szklanki wody osmoza-redox. Komórki praktycznie na naszych oczach odzyskują swój potencjał elektryczny co pozwala im bardziej efektywnie spełniać swoje funkcje. Przywrócona zostaje też na powrót funkcja uwięzionej w krwinkach hemoglobiny, która zaczyna transportować  dwutlenek węgla z tkanek do płuc, skąd jest wydychany, zamiast ulegać dalszej fermentacji we krwi. Żadna woda wodociągowa czy mineralna ani żaden antyoksydant roślinny nawet spożywany kilogramami nigdy nie rozdzieli w zakwaszonych komórkach  pozlepianych i gnijących w osoczu krwinek czerwonych. Taka woda nie zlikwiduje też tlenowych rodników hydroksylowych, których te zdegenerowane krwinki dostarczają w ogromnych ilościach podczas fermentacji beztlenowej. Tylko pijąc regularnie czystą wodę osmoza-redox  dochodzi do zakumulowania tego wodoru  na dłuższy czas w warstwie lipidowej błon komórkowych, dokładnie w miejscu wytwarzania hydroksyli w mitochondriach ponieważ tylko aktywny wodór może do nich przeniknąć. Podczas picia wody jonizowanej (elektronów) powstaje środowisko pełne ujemnych jonów (podobnie jak na wybrzeżu czy w wodospadzie), które znane jest ze swojego korzystnego wpływu na organizm. W takim przypadku nasz system obronny jest pobudzany i wzmacniany, w efekcie jesteśmy cały czas zdrowi, osiągamy maksymalny poziom energetyczny, wzmocnieniu ulegają procesy eliminacji toksyn, łagodnieją dolegliwości bólowe i możemy zaobserwować silną regenerację organizmu.

Popatrzmy (www.bioferencja.pl)  jak woda oczyszczona metodą odwróconej osmozy – krystaliczne czysta i o zmienionej strukturze
 z generatora wodoru  (Generator GM) działa na ludzką krew w zakwaszanym organizmie.

Fot.1 Niedotlenienie krwinki spowodowane utratą ujemnym ładunków elektrycznych. 

 

dbec83adc40a926e96c48a51fec38ac1.jpg

Pobrana z palca pacjenta (najczęściej nieświadomego choroby) krew włośniczkowa chorującego na cukrzycę i bardzo silne zakwaszenie organizmu), którego komórki są NIENAWODNIONE.  W tak nie korzystnym środowisku zakwaszonego osocza krwi spowodowanego KWASICĄ METABOLICZNĄ i procesami gnilnymi, które są spowodowane przez pasożytnicze grzyby zaczyna powstawać –ENDOBIONT czyli cząsteczka podstawowa pożerająca namiętnie nadmiar białka związanego z nieodpowiednim, nazbyt bogatym w białko pożywieniem. Przyczyną zakwaszenia krwi jest występujący w niej nadmiar AMINOKWASÓW I NISKO CZĄSTECZKOWYCH BIAŁEK.   Widoczne na Fot.1 krwinki czerwone zlepiają się ze sobą w rulony w skutek czego utraciły one swój UJEMNY ŁADUNEK ELEKTRYCZNY, dlatego skleiły się w sposób zwany AGLUTYNACJĄ, podczas gdy w normalnych warunkach poruszają się pojedynczo, a cała powierzchnia jest wykorzystywana do transportu TLENU. Jeżeli   jednak we krwi znajduje się nadmiar białek, czerwone krwinki łączą się z nimi, a pozbawione ujemnego ładunku elektrycznego tworzą skupiska krwinek zdegenerowanych, pokrytych pleśniejącymi już w osoczu białkami. Mają one bardzo ograniczoną zdolność przenoszenia TLENU.  Jego niedobór prowadzi do procesów BEZTLENOWEGO spalania i do wytwarzania ogromnych ilości kwasu mlekowego na terenie jelit co pogłębia KWASICĘ. Widoczne duże skrzepy tworzą się u chorujących na cukrzycę STAWY czy płuca. Wywołują te ENDOBIONTY zmiany w naczyniach, KRWAWIENIA WEWNĘTRZNE narządów oraz ich nie dotlenienie. Skutkuje to powstawaniem zmian martwiczych (stopa cukrzycowa, nadżerki, uwidocznione owrzodzenia skórne i nagromadzanie się toksyn w stawach) pochodzące z zanieczyszczonej  wypijanej z chlorem i fluorem wody i ich DEGENERACJI doprowadzających nieuchronnie do AMPUTACJI STAWÓW !

 

Fot.2 Dotlenienie krwinki czerwone rozdzielone- spowodowane dostawą elektronów ujemnych wodoru.

240c68b235026368bb419d5144e779c8.jpg

Widoczne dotlenione krwinki czerwone  właściwym tlenem i komórki świeżo nawodnione czystą wodą o ppm poniżej zero (000) w naszej nowatorskiej technologii „Osmoza Red-ox” z Generatora GM.  Daliśmy do wypicia choremu na KWASICĘ jedną szklankę wody nasyconej dodatkowym WODOREM (elektronami o ładunku elektrycznym ujemnym).  Już po 15 minutach ponownie pobraliśmy krew włośniczkową z palca pacjenta i ponownie ją zbadaliśmy. Możemy zaobserwować że krwinki czerwone wyraźnie ożywiają i odpychają się  od siebie stając się coraz bardziej ruchliwe.
Dzięki ujemnym ładunkom elektrycznym wodoru odzyskują one cały czas swój potencjał elektryczny. To pozwala im ponownie przenosić TLEN. Na filmie widzimy , że wewnątrz komórek tworzą się nowe Jądra. To jest NIESAMOWITE, że wystarczy do tego picie właściwie przygotowanej wody w technologii  „Osmozy Red-ox”.

 

Bardzo szkodliwy tlen – wolne rodniki tlenowe HYDROKSYLOWE  i ich unieszkodliwiane

Tylko pijąc regularnie idealnie czystą wodę zawierającą dodatkowe ujemne cząsteczki wodoru pozyskane w wyniku elektrolizy z Generatora GM, dochodzi do zakumulowania go na dłuższy czas w warstwie lipidowej błon komórkowych, dokładnie w miejscu wytwarzania HYDROKSYLI – w MITOCHONDRIACH i tylko WODÓR może do nich przeniknąć. Czego nie dokonają tam żadne
z przereklamowanych antyoksydantów. Wodór w tych obszarach jest praktycznie uwięziony i nie wchodzi i w reakcje z komórkami.
Może z nich praktycznie tylko zniknąć, poprzez połączenie tylko i wyłącznie z Rodnikami Tlenowymi Hydroksylowymi zamieniając się w czystą wodę o ujemnym potencjale Redox, Dodatkowo nawadniając od wewnątrz komórki, zamiast je bombardować dziesiątki tysięcy razy na dobę  jak czynią to Hydroksyle we wszystkich komórkach organizmów u ludzi pozbawianych ochrony wodorowej. Nie ma innej możliwości odzyskania zdrowia , stosując NADAL styl życia który je (z)niszczy(ł) !       

Fot. 3   Budowa komórki

45f0b2bfed3665da2a49e990b56007b6.jpg

a9c744eb39426bea1f6436e96c0a8e41.jpg

Wyżej wymienione informacje i udokumentowane empirycznie efekty potwierdzają, że od momentu rozpoczęcia pierwszego dnia picia właściwej wody tj. wody otrzymanej z naszego Generatora zostaje zatrzymany proces zakwaszanie organizmu ,  podział komórek i proces starzenia się ( przywracanie stopniowe  gospodarki kwasowo zasadowej z przewaga alkaliczności.

 

Wykazane zostało również na fotografiach Kirlianowskich w zmiennym polu magnetycznym, że woda osmoza-redox  (Fotografia 1)
dysponuje ponad 10 000 razy większą emisją świetlną w porównaniu ze zwykłą wodą kranową czy tzw „mineralną” (Fotografia 2).
Efekt ten potęguje również wykorzystana technologia energetyzowania wody fotonami światła o paśmie zbliżonym do częstotliwości złota.

a4f83dcb659f32d560054fedb7c42566.jpg

Oddziaływania fizyczne otoczenia są istotne dla właściwości wody i mają wpływ na zachowanie jej cząsteczek. Różnice w właściwościach fizycznych wody objawiają się jako zmiany: napięcia powierzchniowego, przenikalności dielektrycznej, stopnia agregacji, przewodnictwa elektrycznego. Wykorzystując ukierunkowane prawoskrętne pole magnetyczne jesteśmy dodatkowo w stanie wpływać dynamikę molekularną wody. Ma to wpływ na właściwości biologiczne wody czyli sposób oddziaływania na organizmy żywe.                                        
Woda kwaśna wytworzona w generatorze GM jest idealnie czysta i jako jedyna posiada ujemny potencjał Osmoza-Redox - 125 mV przy pH 4,10, a po elektrolizie nadal wykazuje krystaliczną czystość 0,00 ppm - dzięki czemu można ją stosować zarówno wewnętrznie (bardzo skuteczna przy usuwaniu np. cukrzycy) jak i zewnętrzni (jest doskonałym środkiem do dezynfekcji). W tym kwaśnym środowisku giną groźne bakterie, wirusy i grzyby. Woda kwaśna jest doskonała dla skóry. Poprawia elastyczność skóry i wygładza zmarszczki w sposób całkowicie naturalny. Pomaga leczyć stany zapalne i trądzik. Sprawia, że włosy są miękkie, jedwabiste i mają piękny połysk. Woda o wyższej kwaśności sprzyja gojeniu zadrapań, grzybic, zmian łuszczycowych a nawet poważniejszych uszkodzeń skóry. Łagodzi swędzenie i ewentualne miejscowe odczyny alergiczne po ukąszeniach.                                                             

Ważną informacją jest to, że Generator GM posiada jako jedyny na rynku dwie elektrody wykonane, że spektralnie czystego tytanu obojętnego dla ludzkiego organizmu co jest wyłączną gwarancją tego, że przy produkowaniu wody żywej i kwaśnej nie wytworzy się wysoce szkodliwa substancja zwana pod nazwą CIS-PLATYNA, która występuje przy zastosowaniu elektrod wykonanych z dwóch różnych metali z dodatkiem nadtlenków metali. Warto również wspomnieć o finansowej stronie posiadania Generatora GM do produkcji wody alkalicznej i nie tylko.

Cena  jednego litra wody jonizowanej alkalicznej o parametrach – 550mV, pH 9,35 i 0,00 ppm  wynosi tylko 22 grosze.

Oszczędzamy pieniądze ponieważ kupowanie wody w plastikowych butelkach po prostu się nie opłaca, a dodatkowo chronimy środowisko przed nadmierną ilością PET-ów. Wodę kwaśną oraz srebrną spokojnie jesteśmy w stanie zastąpić większość płynów do czyszczenia. Stosując systematycznie wodę osmoza-redox budujemy naturalną odporność organizmu i nie ma potrzeby stosować żadnych suplementów czy lekarstw. Dla porównania w aptekach cena jednego litra wody tylko alkalicznej wynosi 18 zł i jest to woda "martwa" o Redoxie dodatnim plus 200mV i zabrudzonej nieznanymi związkami chemicznym o gęstości 0,06 ppm. W błonie komórkowej taka woda reagując z dostarczonymi przez krew produktami,dysponując potencjałem Redox dodatnim +200 mV sama staje się utleniaczem i wytwarza wolne rodniki hydroksylowe, które uszkadzają komórki stając się źródłem i przyczyną stanów zapalnych. Wypicie nawet 10 litrów wody przepłaconej  prawie 100-krotnie w aptece, nie oddzieli nawet jednej z bilionów sklejonych w asocjaty komórek zakwaszonego organizmu.

Celem tego artykułu było przedstawienie przyczyn i skutków długotrwałego odwadniania organizmu oraz pokazania możliwej i najbardziej rozsądnej drogi by temu zaradzić. Bardzo optymistyczne jest również to, że coraz więcej ludzi jest świadomych tych powiązań przyczynowo- skutkowych i sięga do tego co dostaliśmy najlepszego od natury – pełnowartościowej wody osmoza-redox. Wiedząc również to, że praktycznie wszystkie funkcje w naszym organizmie możemy wyregulować za pomocą odpowiednio przygotowanej wody zapraszam do wysyłania zapytań drogą mailową na adres info@bioferencja.pl aby otrzymać dodatkowe informacje na temat możliwości jakie mamy dosłownie na wyciągnięcie ręki.                                                                          

Nasz organizm został tak idealnie zaprojektowany i posiada nieskończone możliwości do samoregeneracji i samoregulacji, że najważniejszym zadaniem dla nas jest to by to ZROZUMIEĆ i mu w tym tylko nie przeszkadzać. A Ty drogi czytelniku kiedy ostatnio ostatnio piłeś krystalicznie czystą wodę strukturalną z aktywnym wodorem ?