JustPaste.it

Wyciskanie to odmładzanie

Świeżo wyciskane soki odmładzają i zwalczają choroby na poziomie komórkowym. Ale jakie soki wyciskać dla najlepszego efektu?

Świeżo wyciskane soki odmładzają i zwalczają choroby na poziomie komórkowym. Ale jakie soki wyciskać dla najlepszego efektu?

 

Wyciskanie to odmładzanie

Świeżo wyciskane soki odmładzają i zwalczają choroby na poziomie komórkowym. Ale jakie soki wyciskać dla najlepszego efektu?

Wolne obroty – klucz do zdrowia. Jeżeli wyciskarka działa na wysokich obrotach, sok zostaje podgrzany. Efekt? Temperatura zabija witaminy i fitosubstancje. Zainwestuj w wyciskarkę wolnoobrotową – takie urządzenia oferują przede wszystkim firmy koreańskie, takie jak Hurom http://terapiasokami.pl/wyciskarka-hurom-hf-2g czy Kuvings http://terapiasokami.pl/wyciskarka-kuvings-b6000

Dla odmłodzenia komórek wyciśnij sok z:

  • Doskonale chroni komórki przed zniszczeniem, bo jest bogate w glutation, który neutralizuje szkodliwe tłuszcze. Jest bogate w tłuszcze jednonienasycone, które zapobiegają utlenianiu. Sok z awokado obniża też poziom cholesterolu. Zawiera też potas, który wzmacnia naczynia krwionośne.
  • Jagód. Wszystkie owoce z rodziny jagód są bogate w antoksydanty. Borówka amerykańska, żurawina, truskawki, maliny – sok z nich odżywi Twoje komórki. Borówka amerykańska i żurawina zapobiegają także infekcjom dróg moczowych, a jagody są bogate w witaminę C, która także intensywnie odmładza.
  • Brokułów. To niezwykle bogate źródło przeciwutleniaczy, między innymi sulforafanu. Świeżo wyciśnięty sok z brokułu zwiększa aktywność enzymów, które usuwają toksyny. Brokuły zawierają też witaminę C, beta-karoten, kwercetynę, indole, glutation, luteinę i chrom. U kobiet mogą usunąć szkodliwy typ estrogenu, wywołujący nowotwory.
  • Zawiera wiele przeciwutleniaczy. Jak wykazały badania, jedzenie kapusty raz na tydzień obniża ryzyko raka jelita grubego o 66 %. Sok z kapusty zapobiega też rakowi żoładka i piersi. Zawiera też indol-3-karbinol – antyoksydant, który usuwa szkodliwy typ estrogenu, wywołujący raka piersi.
  • Jak wynika z badań przeprowadzonych na Universytecie Harvarda, marchewka obniża ryzyko udaru o 68 %. Beta-karoten zapobiega też zawałom, nowotworom i chorobom oczu. Aby w pełni go przyswoić, pij świeżo wyciskany sok marchwiowy pięć razy w tygodniu.
  • Cytrusów. Pomarańcza to kompilacja wszystkich substancji antyrakowych! Sok z pomarańczy zawiera karotenoidy, flawonoidy, witaminę C. Świeżo wyciśnięty sok z grejpfruta jest bogaty w glutation, który cofa zniszczenia dokonane przez wolne rodniki.
  • Zawierają aż dwadzieścia rodzajów przeciwutleniaczy! Im bardziej kolorowa skórka, tym więcej przeciwutleniaczy.

Właściwości antyoksydacyjne mają też rodzynki. Najlepiej ususz je w dehydratorze http://terapiasokami.pl/dehydrator-ird5 – rodzynki kupione w sklepie często zawierają dodatkowy cukier i substancje chemiczne. Czytaj więcej o flawonoidach ukrytych w winogronach: http://terapiasokami.pl/flawonoidy-odmladzanie

  • Jest bogata w przeciwutleniacze, ma właściwości rozrzedzające krew, zapobiega tworzeniu się skrzepów, podnosi poziom dobrego cholesterolu HDL. Czerwona i żółta cebula zawierają dużo kwercetyny, która ma rewelacyjne działanie antyrakowe. Sok z cebuli Neutralizuje substancje kancerogenne, spowalnia rozwój komórek rakowych, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antywirusowo. Kwercetyna blokuje też przemianę cholesterolu LDL w substancję toksyczną.
  • Sok szpinakowy zapobiega wielu chorobom spowodowanym przez wolne rodniki – nowotworom, chorobom serca, nadciśnieniu, udarom, zaćmie, zwyrodnieniu plamki żółtej, problemom psychicznym. Jest bogaty w luteinę i beta-karoten – dwie substancje o najsilniejszym działaniu odmładzającym. Zawiera też dużo kwasu foliowego.
  • Pomidorów. Są najbogatszym źródłem likopenu, który jest niezwykle skuteczny w usuwaniu wolnych rodników. Sok pomidorowy pomaga zachować sprawność fizyczną i umysłową osób starszych, obniża ryzyko raka trzustki i szyjki macicy, a także jamy ustnej, gardła, przełyku, żołądka, jelita grubego i odbytnicy. Pomidory zawierają też kwas p-kumarynowy i chlorogenowy, które blokują tworzenie się rakotwórczych nitrozamin.

Chcesz wiedzieć więcej o naturalnych terapiach sokami? Zajrzyj na terapiasokami.pl, a dowiesz się, jak stosować naturalne terapie. Doradzimy Ci też, jaką wyciskarkę wybrać.

Źródło: „Stop starzeniu” Jean Carper