JustPaste.it

Penne z pesto rosso picante

Penne z pesto rosso picante

Penne z pesto rosso picante

 

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwy

 

Składniki na 2 porcje:

Makaron Malma Penne Rigate 200 g

Pół ząbka czosnku

Suszone pomidory w oleju 100 g

Parmezan 100 g

Orzeszki pinii 20 g

Chili pepperoni  ¼

Sól, cukier, pieprz

Oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

  1. Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem     i pieprzem.
  2. Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy     i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
  3. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.