Login lub e-mail Hasło   

Spaghetti z rozgrzewającym sosem pomidorowym

Spaghetti z rozgrzewającym sosem pomidorowym
Wyświetlenia: 287 Zamieszczono 14/12/2016

Spaghetti z rozgrzewającym sosem pomidorowym

Czas przygotowania 20 minut, przepis na 4 osoby

Składniki:

400g Lubella Makaron Spaghetti nr 4

2 puszki całych pomidorów

3 łyżki koncentratu pomidorowego

2 cebule

6 ząbków czosnku

30 ml whisky

3 łyżki brązowego cukru

2 łyżki octu balsamicznego

1 małe chili

Sól, pieprz

Listki bazylii

Oliwa z oliwek

Parmezan

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy: twardość al dente przez 7 minut, normale przez 10 minut. Cebule i czosnek siekamy na drobną kostkę i przesmażamy na 3 łyżkach oliwy z oliwek aż cebula i czosnek się zarumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier, przesmażamy aż całość się skarmelizuje.

Dodajemy pomidory z puszki i whisky, ocet balsamiczny oraz posiekane chili. Całość dusimy aż lekko zgęstnieje a pomidory się rozpadną, ok. 5 min. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.

Tak przygotowany sos łączymy z makaronem. Dzięki wyborowi makaronu Lubella produkowanego
 z wysokiej jakości pszenicy, wszystkie składniki będą miały idealną konsystencję. Danie posypujemy bazylią oraz parmezanem do smaku.

Podobne artykuły


17
komentarze: 32 | wyświetlenia: 1513
14
komentarze: 33 | wyświetlenia: 1145
14
komentarze: 21 | wyświetlenia: 1116
14
komentarze: 60 | wyświetlenia: 856
13
komentarze: 9 | wyświetlenia: 712
13
komentarze: 93 | wyświetlenia: 405
13
komentarze: 3 | wyświetlenia: 1178
13
komentarze: 62 | wyświetlenia: 582
13
komentarze: 68 | wyświetlenia: 522
13
komentarze: 25 | wyświetlenia: 935
12
komentarze: 5 | wyświetlenia: 939
12
komentarze: 30 | wyświetlenia: 1534
12
komentarze: 144 | wyświetlenia: 1058
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska