Login lub e-mail Hasło   

Tagliatelle Alla Boscaiola

Chcąc przywołać południowy klimat na własnym przyjęciu, warto poznać potrawy bez których Włosi nie wyobrażają sobie tego czasu.
Wyświetlenia: 273 Zamieszczono 29/12/2016

200 g makaronu Malma tagliatelle nidi

150 g pancetty

150 g pieczarek

1 cebula

1 op. pomidorów w puszce

150 g śmietany kremówki

Natka pietruszki

Parmezan

Oliwa

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Podobne artykuły


16
komentarze: 111 | wyświetlenia: 2076
13
komentarze: 11 | wyświetlenia: 801
13
komentarze: 8 | wyświetlenia: 847
12
komentarze: 24 | wyświetlenia: 1470
11
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1277
11
komentarze: 2 | wyświetlenia: 408
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 925
10
komentarze: 298 | wyświetlenia: 950
10
komentarze: 0 | wyświetlenia: 664
10
komentarze: 10 | wyświetlenia: 641
10
komentarze: 2 | wyświetlenia: 688
9
komentarze: 0 | wyświetlenia: 962
9
komentarze: 2 | wyświetlenia: 1108
9
komentarze: 3 | wyświetlenia: 569
9
komentarze: 1 | wyświetlenia: 575
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska