Login lub e-mail Hasło   

Catering dla firm – od konferencji po Wielkanoc w biurze

Dlaczego catering dla firm powinna organizować restauracja specjalizująca się w tej usłudze?Co zrobić, by mieć pewność, że impreza będzie dopięta na ostatni guzik?
Wyświetlenia: 304 Zamieszczono 16/01/2017

Przygotowanie imprezy z cateringiem dla firm wymaga nie tylko umiejętności i doświadczenia, ale również odpowiedniego wyposażenia. Zazwyczaj firmom, decydującym się na tego typu usługi, zależy na najwyższej jakości, gdyż zapraszają ważnych kontrahentów i ilości, ponieważ organizują wielką imprezę integracyjną dla kilkuset pracowników. Czasem również szukają wyspecjalizowanych firm cateringowych, które są w stanie zapewnić sushi czy potrawy wigilijne. Czym musi się charakteryzować firma świadcząca usługi cateringowe, by sprostać wszystkim wymaganiom branży biznesowej? Przedstawiamy trzy najważniejsze cechy.

1. Sprzęt i obsługa – Usługa cateringowa zamknięta w pudełku

Świadczący usługi cateringowe dla firm powinni być przygotowani na bardzo duże zamówienia. Ciężko podać naraz 600 posiłków, dlatego dania na ciepło powinny być wydawane ze zgrzewanych pudełek styropianowych, a przy nieco mniejszej liczbie osób można posłużyć się podgrzewaczami. W przypadku zimnych przekąsek można rozstawić je na paterach, ważne jednak, żeby zadbać o ich odpowiednie ilości. Profesjonalna firma świadcząca usługi cateringowe powinna także dysponować odpowiednią liczbą kucharzy i kelnerów, będących w stanie szybko obsługiwać gości w trakcie imprezy.

2. Bez doświadczenia jak bez soli

Niczego nie może zabraknąć, nic też nie powinno się zmarnować. Doświadczona firma cateringowa musi również zadbać o odpowiednie temperatury posiłków i napojów – wódka zawsze musi być zimna, a rosół gorący. Tylko firma długo działająca i mająca odpowiednie doświadczenie w obsłudze dużych imprez, może zadbać o każdy szczegół.

3. Umiejętności – sushi czy bigos?

Dobra usługa cateringowa dla firm musi obejmować szerokie spectrum dań. Jeśli klient zażyczy sobie sushi lub dania kuchni francuskiej na kolacji VIP dla kontrahentów, to firma cateringowa powinna mu bez żadnych problemów takie dania dostarczyć. Menu powinno też być dostosowanie do charakteru imprezy – Wigilii pracowniczej czy przerwy na kawę.

Imprezy z cateringiem dla firm kierowane są zazwyczaj do ważnych kontrahentów lub pracowników firmy i nastawione są na jej promocję. Na firmie cateringowej ciąży ukształtowanie odpowiedniego postrzegania jej Klienta. Dlatego nie ma prawa nic zawieść, obsługa cateringowa imprezy musi być świadczona na najwyższym poziomie.

Jeśli szukasz odpowiedniej jakości usługi cateringowej, skontaktuj się z Jajkiem!

Podobne artykuły


8
komentarze: 4 | wyświetlenia: 1196
83
komentarze: 25 | wyświetlenia: 73635
51
komentarze: 40 | wyświetlenia: 648279
44
komentarze: 37 | wyświetlenia: 15173
33
komentarze: 30 | wyświetlenia: 21624
30
komentarze: 22 | wyświetlenia: 40553
29
komentarze: 16 | wyświetlenia: 17479
29
komentarze: 8 | wyświetlenia: 13162
29
komentarze: 16 | wyświetlenia: 53354
29
komentarze: 15 | wyświetlenia: 22718
28
komentarze: 29 | wyświetlenia: 18188
26
komentarze: 34 | wyświetlenia: 23316
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy





  zielak,  23/01/2020

Zamiast typowy katering można złożyć zamówienie na http://zamawiaj.online - portal zamawiania jedzenia z dostawą i na wynos. Jest dużo promocji w różnych restauracjach. Restauracje często też wdrażają zamawianie na swojej stronie internetowej - http://restauracja.online to jeden z przykładów firmy oferującej usługi wykonania strony dla restauracji z opcją zamawiania jedzenia online.



Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska