JustPaste.it

Czekolada na wyjątkową okazję

Okaż uczucia komuś, na kim wyjątkowo Ci zależy w najsłodszy sposób. Podaruj przepyszne, ręcznie robione czekoladki!

Okaż uczucia komuś, na kim wyjątkowo Ci zależy w najsłodszy sposób. Podaruj przepyszne, ręcznie robione czekoladki!

 

Obchodzony niemal na całym świecie Dzień Zakochanych to znakomita okazja, by obdarować kogoś drobnym upominkiem i pokazać mu, że o nim pamiętamy. Ważne, by w tym dniu podarować coś bardziej wyszukanego, czyli na przykład…czekoladki z manufaktury. Taką fabryką, gdzie przysmaki robione są ręcznie, jest sieć Choice. 

Sześć lat temu, gdy otwieraliśmy sieć lokali Choice, byliśmy jedną z pierwszych manufaktur i dla ludzi było szokiem nie tylko to, że nasze wyroby robimy ręcznie, ale że są w nich same naturalne składniki – mówi Marta Załęska, dyrektor zarządzająca w MJM Group, który jest właścicielem marki Choice.

Lokale Choica można znaleźć we Wrocławiu, Legnicy, Jeleniej Górze, Świdnicy, Pile i Lipienicach. Trafiają tu wielbiciele czekolady doceniający nie tylko nowe smaki, ale także jakość produktów.

Co ciekawe, czekolada w najpopularniejszej dziś postaci produkowana jest dopiero od XIX wieku, a pierwsza jej tabliczka powstała w Niemczech. Od tego czasu przysmak ewoluował wręcz niewyobrażalnie. Można kupić go w niezliczonej formie pełnych tabliczek, czekolady nadziewanej, czekoladowych cukierków, czekoladek i w formie przeznaczonej do picia.

W Choice można kupić zarówno pralinki, jak i gianduję, czyli czekoladę w tabliczkach. Codziennie w lokalach schodzi po kilkanaście kilogramów słodyczy. Co ciekawe, nie stronią od niej także ludzie dbający o dietę. - Czekolada to źródło świetnie przyswajalnego magnezu, żelaza i potasu, a także witaminy A, D, E i z grupy B. Oczywiście najbardziej wartościowa jest gorzka lub deserowa, ze względu na najwyższą zawartość miazgi kakaowej – mówi Patryk Szydziak, trener osobisty. – Nieraz jest niezastąpiona podczas dużego wysiłku i chroni przed omdleniem czy zasłabnięciem, bo szybko dostarcza organizmowi glukozy.

Każdy wielbiciel czekolady wie również, jak bardzo poprawia ona nastrój. Nie jest to tylko złudzenie. – Zjedzenie czekolady powoduje, że w mózgu podnosi się poziom serotoniny i endorfin. A to m.in. poprawia nastrój i potęguje odczuwanie przyjemności. Ale dzieje się tak tylko, jeśli sięgamy po nią sporadycznie. Przy częstym jedzeniu czekolady niestety tak to nie działa – dodaje trener.

Z okazji Święta Zakochanych w lokalach sieci Choice można kupić czekoladowe serca i pralinki.

d9af139a17c557eff4cebb28866f4e5d.jpg

c4de2ddec371808e6f3f4def13c8bb56.jpg