JustPaste.it

BIO soki. Czy warto je pić?

Soki BIO są tłoczono na zimno i, w odróżnieniu do innych, nie powstają z koncentratów ani zagęszczonych soków.

Soki BIO są tłoczono na zimno i, w odróżnieniu do innych, nie powstają z koncentratów ani zagęszczonych soków.

 

bio-sok_small.png

Soki BIO są tłoczono na zimno i, w odróżnieniu do innych, nie powstają z koncentratów ani zagęszczonych soków. Pochodzą z certyfikowanych i ekologicznych upraw, co oznacza, że nie zawierają konserwantów. Czy warto pić takie soki? Jakie są dostępne w sklepach? Gdzie najlepiej kupować, by mieć pewność co do jakości?

Naturalny BIO sok pochodzi z ekologicznych upraw, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów i pestycydów. Owoce, z których powstały soki nie pochodzą od nasion modyfikowanych genetycznie i nie były poddane radiacji.

Soki BIO najlepiej kupować od sprawdzonych dostawców i w dobrych sklepach, w tym sklepach internetowych.

Soki powstają na bazie naturalnych produktów, bez konserwantów i sztucznych dodatków. Są poddane procesowi pasteryzacji, co pozwala przedłużyć ich trwałość i pozwala na zachowanie właściwości.

W naturalnych sokach obserwuje się osad, znajdujący się na dnie butelki. Czasami zastanawiamy się czy to coś normalnego. Otóż nie ma powodów do obaw, ponieważ osad jest naturalnym zjawiskiem, ponieważ pochodzi z owoców.

Po otwarciu soki powinno przechowywać się w lodówce nie dłużej niż 14 dni.

BIO soki to propozycja dla osób, które chcą wprowadzić do swojej diety coś zdrowego, ale nie chcą lub nie mają czasu na samodzielne przygotowanie wyciskanego soku w domu. Obecnie, kiedy żywność BIO staje się coraz bardziej popularna soki również stają się popularne. Niektórym osobom kojarzy się to z powrotem do tradycyjnego, domowego jedzenia i metodą na zdrowe odżywianie, które może pomóc w zapobieganiu dolegliwościom.

Produkty spożywcze, wyprodukowane w naturalny sposób stają się coraz bardziej popularne. Soki warzywne to świetny sposób, żeby dostarczyć do organizmu wysoką dawkę witamin i minerałów, zawartych w warzywach. Średnio na 1 litr soku potrzeba ok. 1,5 - 2 kg surowca. Trudno wyobrazić sobie, że jemy w ciągu dnia jemy 2 kg marchewki, a sok zdecydowanie łatwiej wypić.