Login lub e-mail Hasło   

Najlepszy sposób na przechowywanie czosnku

Zwykle kupuję dużo czosnku, ponieważ gotujemy go codziennie, jeśli nie kilka razy dziennie.
Wyświetlenia: 152 Zamieszczono 29/11/2018

Co ciekawe, czosnek jest uważany przez niektórych za zioło , mimo że bardzo przypomina cebulę. Cebule i czosnek są uważane za allium, rodzinę roślin, która obejmuje także szczypiorek i pory.

Czosnek najlepiej przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w kuchni. Szafka kuchenna, spiżarnia lub zacienione kąciki na blacie to dobre propozycje.

Główki powinny być przechowywane w drucianym lub siatkowym pojemniku, aby umożliwić przepływ powietrza. Ale absolutnie najlepszym sposobem przechowywania czosnku jest użycie specjalnie skonstruowanego garnka zwanego opiekunką czosnku

Nienaruszone główki czosnku można przechowywać do 8 tygodni, jeśli są prawidłowo przechowywane. Gdy już otworzysz główkę, jak najszybciej zużyj wszystkie ząbki czosnku.

Zobacz także: Jak szybko obrać czosnek

Podobne artykuły


13
komentarze: 62 | wyświetlenia: 1202
13
komentarze: 93 | wyświetlenia: 718
13
komentarze: 9 | wyświetlenia: 1354
13
komentarze: 25 | wyświetlenia: 1606
13
komentarze: 68 | wyświetlenia: 928
12
komentarze: 4 | wyświetlenia: 1316
12
komentarze: 31 | wyświetlenia: 1546
12
komentarze: 5 | wyświetlenia: 1322
12
komentarze: 72 | wyświetlenia: 724
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 403
11
komentarze: 81 | wyświetlenia: 1107
11
komentarze: 1 | wyświetlenia: 913
11
komentarze: 65 | wyświetlenia: 1207
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska