Login lub e-mail Hasło   

Najlepszy sposób na przechowywanie czosnku

Zwykle kupuję dużo czosnku, ponieważ gotujemy go codziennie, jeśli nie kilka razy dziennie.
Wyświetlenia: 71 Zamieszczono 29/11/2018

Co ciekawe, czosnek jest uważany przez niektórych za zioło , mimo że bardzo przypomina cebulę. Cebule i czosnek są uważane za allium, rodzinę roślin, która obejmuje także szczypiorek i pory.

Czosnek najlepiej przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w kuchni. Szafka kuchenna, spiżarnia lub zacienione kąciki na blacie to dobre propozycje.

Główki powinny być przechowywane w drucianym lub siatkowym pojemniku, aby umożliwić przepływ powietrza. Ale absolutnie najlepszym sposobem przechowywania czosnku jest użycie specjalnie skonstruowanego garnka zwanego opiekunką czosnku

Nienaruszone główki czosnku można przechowywać do 8 tygodni, jeśli są prawidłowo przechowywane. Gdy już otworzysz główkę, jak najszybciej zużyj wszystkie ząbki czosnku.

Zobacz także: Jak szybko obrać czosnek

Podobne artykuły


25
komentarze: 84 | wyświetlenia: 1490
19
komentarze: 109 | wyświetlenia: 2997
16
komentarze: 8 | wyświetlenia: 1382
16
komentarze: 32 | wyświetlenia: 760
15
komentarze: 3 | wyświetlenia: 1013
14
komentarze: 11 | wyświetlenia: 916
14
komentarze: 134 | wyświetlenia: 1811
14
komentarze: 119 | wyświetlenia: 801
14
komentarze: 4 | wyświetlenia: 2749
14
komentarze: 48 | wyświetlenia: 1337
14
komentarze: 60 | wyświetlenia: 373
13
komentarze: 33 | wyświetlenia: 687
13
komentarze: 65 | wyświetlenia: 2733
13
komentarze: 21 | wyświetlenia: 517
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska