Login lub e-mail Hasło   

Najlepszy sposób na przechowywanie czosnku

Zwykle kupuję dużo czosnku, ponieważ gotujemy go codziennie, jeśli nie kilka razy dziennie.
Wyświetlenia: 43 Zamieszczono 13 dni temu

Co ciekawe, czosnek jest uważany przez niektórych za zioło , mimo że bardzo przypomina cebulę. Cebule i czosnek są uważane za allium, rodzinę roślin, która obejmuje także szczypiorek i pory.

Czosnek najlepiej przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w kuchni. Szafka kuchenna, spiżarnia lub zacienione kąciki na blacie to dobre propozycje.

Główki powinny być przechowywane w drucianym lub siatkowym pojemniku, aby umożliwić przepływ powietrza. Ale absolutnie najlepszym sposobem przechowywania czosnku jest użycie specjalnie skonstruowanego garnka zwanego opiekunką czosnku

Nienaruszone główki czosnku można przechowywać do 8 tygodni, jeśli są prawidłowo przechowywane. Gdy już otworzysz główkę, jak najszybciej zużyj wszystkie ząbki czosnku.

Zobacz także: Jak szybko obrać czosnek

Podobne artykuły


23
komentarze: 83 | wyświetlenia: 1185
17
komentarze: 109 | wyświetlenia: 2490
15
komentarze: 8 | wyświetlenia: 1094
14
komentarze: 22 | wyświetlenia: 1664
14
komentarze: 4 | wyświetlenia: 2326
14
komentarze: 10 | wyświetlenia: 1479
14
komentarze: 4 | wyświetlenia: 1379
14
komentarze: 3 | wyświetlenia: 670
13
komentarze: 134 | wyświetlenia: 1491
13
komentarze: 15 | wyświetlenia: 1239
13
komentarze: 119 | wyświetlenia: 590
13
komentarze: 33 | wyświetlenia: 519
13
komentarze: 5 | wyświetlenia: 1178
13
komentarze: 48 | wyświetlenia: 1180
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska