Login lub e-mail Hasło   

Najlepszy sposób na przechowywanie czosnku

Zwykle kupuję dużo czosnku, ponieważ gotujemy go codziennie, jeśli nie kilka razy dziennie.
Wyświetlenia: 93 Zamieszczono 29/11/2018

Co ciekawe, czosnek jest uważany przez niektórych za zioło , mimo że bardzo przypomina cebulę. Cebule i czosnek są uważane za allium, rodzinę roślin, która obejmuje także szczypiorek i pory.

Czosnek najlepiej przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w kuchni. Szafka kuchenna, spiżarnia lub zacienione kąciki na blacie to dobre propozycje.

Główki powinny być przechowywane w drucianym lub siatkowym pojemniku, aby umożliwić przepływ powietrza. Ale absolutnie najlepszym sposobem przechowywania czosnku jest użycie specjalnie skonstruowanego garnka zwanego opiekunką czosnku

Nienaruszone główki czosnku można przechowywać do 8 tygodni, jeśli są prawidłowo przechowywane. Gdy już otworzysz główkę, jak najszybciej zużyj wszystkie ząbki czosnku.

Zobacz także: Jak szybko obrać czosnek

Podobne artykuły


25
komentarze: 84 | wyświetlenia: 2065
17
komentarze: 32 | wyświetlenia: 1086
16
komentarze: 8 | wyświetlenia: 1776
15
komentarze: 3 | wyświetlenia: 1463
14
komentarze: 33 | wyświetlenia: 916
14
komentarze: 119 | wyświetlenia: 1008
14
komentarze: 21 | wyświetlenia: 810
14
komentarze: 60 | wyświetlenia: 598
13
komentarze: 21 | wyświetlenia: 898
13
komentarze: 68 | wyświetlenia: 297
13
komentarze: 9 | wyświetlenia: 317
13
komentarze: 25 | wyświetlenia: 483
12
komentarze: 23 | wyświetlenia: 884
12
komentarze: 3 | wyświetlenia: 903
12
komentarze: 144 | wyświetlenia: 657
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska