Rozdajemy głosy na artykuł, za najlepszy przepis na domową pizzę!
Najlepsza pizza? Niektórzy twierdzą, że zdecydowanie to ta domowa. Zatem przygotowaliśmy dla Was pizzowy konkurs! Do rozdania mamy kilka (kilkadziesiąt) głosów na artykuł. Zasady są bardzo proste! Wystarczy, że wyślecie do eioby.pl zdjęcie i przepis na swoją domową pizzę! Wygrają te, które według naszej rodzinnej komisji będą najtańsze i będą wyglądać najbardziej smakowicie!
Foty i przepisy wstawiajcie do eioby.pl z dopiskiem DOMOWA PIZZA – KONKURS. Rozwiązanie konkursu w DZIEŃ PIZZY - sobotę, 9.02!
Wasze zdjęcia umieścimy w galerii wraz z przepisami, a wygrani zdobędą nasze głosy na swoje artykuły: Aby nie być gołosłownym, zamieszczam tu nasz przepis na super domową pizzę.
W sklepie Netto, kupujemy kilogramową Pizzę Grande Lorenzo za 7,99 zł, dokupujemy dodatki (tzw. ulepszacze), aby ze zwykłej taśmowej pizzy, zrobić super domową pizzę:
1. Ser podlaski 250 g – 5,99 zł-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Pieczarki mini 250 g – 3,49 zł------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3. Kiełbasa firmowa 270 g – 3,50 zł------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. Cebula dymka pęczek – 2,49 zł---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 5. Ketchup Podliszki – 4,19 zł--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 6. Ogórek kiszony – wyrób własny – 0,25 zł--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Razem ulepszacze - 20 zł + pizza – 7,99 zł = 27,99 zł
Następnie wkładamy pizzę do foremki, ucieramy ser, pieczarki, kroimy szczypior i kiełbasę w kostkę
Nakładamy na pizzę pierwszą warstwę ulepszaczy – ser podlaski
Nakładamy na pizzę drugą warstwę ulepszaczy - pieczarki
Nakładamy na pizzę trzecią warstwę ulepszaczy – kiełbasę firmową
Wkładamy tak przygotowaną pizzę do piecyka
Po 25 minutach (roztopieniu sera i zarumienieniu ciasta) wyjmujemy pizzę z piecyka, kroimy na 6 części (rodzina), podajemy na stół.
Każdy dokłada sobie plasterki ogórka i szczypiorku (z cebuli) i polewa ketchupem. Do smaku, pijemy oczywiście piwo.