Login lub e-mail Hasło   

Blog kulinarny Bajceps


Gdy nie jem lub nie gotuję, szukam sensu życia obserwując świat oczami duszy mojej. Od maja 2012 prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoja pasją gotowania. Potrawy zazwyczaj nie są skomplikowane - zawsze jednak smaczne, pożywne i ładne. Z czasem zamierzam prowadzić na blogu cykle przepisów poświęconych, konkretnym krajom. Chętnie nawiążę kontakt z innymi pasjonatami gotowania i wymienię się doświadczeniami / przepisa... więcej informacji



Wcześniejsze wpisy
Blog kulinarny Bajceps:   "Dokładnie. Swoją drogą niesamowite i jednocześnie wstrząsające zdjęcia." do artykułu Fotografie które wstrząsnęły światem.  (23/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Myślę, że znajomość składu wcale nie odstraszy ... Udowadniał to już Martin Lindstrom w swojej genialnej książce Zakupologia (2009) wykorzystując rezonans magnetyczny z obrazowaniem. Pokazał, że paczki papierosów, które ostrzegają przed chorobami rakiem płuc, impotencją itd. oraz zdjęcia chorych narządów składniają do palenia a nie odstraszają... Tak to już jest, że lubimy to co niezdrowe i niebezpieczne. Życie :)" do artykułu Dlaczego frytki McDonald's są tak smaczne?.  (22/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "PRzypomina mi to nagrody Darwina ... polecam" do artykułu 11 Najgłupszych przestępców w historii..  (22/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "To jest rzeczywiśćie bardzo ciekawy case. W zależności od tego jak spojrzę raz się kręci w jedną raz w drugą stronę. Szkoda, że nie potrafię robić tak na zawołanie :P Ciekawie było jak zrobiliśmy ten test w większej grupie i prawie się ludzie pobili, mówiąc, że baletnica kręcie się w lewo lub w prawo i nikt nie chciał uwierzyć, że to złudzenie zależne od naszego mózgu ... " do artykułu Używasz prawą czy lewą półkulę mózgu podczas myślenia?.  (22/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Konkretny artykuł :). Z pewnością zrobię sporo przetworów z jabłek tym bardziej, że będę miał całą działkę papierówek i dużo spirytusu ;). Warto kupować jabłka ze sprawdzonych źródeł - niepryskane i nie przy ruchliwych ulicach, bo wtedy oprócz kwasu ursolowego, możemy też łyknąć sporą dawką Pb 95 ;)" do artykułu Jabłko jak lekarz.  (20/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   Głos na artykuł Jabłko jak lekarz  (20/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Najgorsze towarzystwo to tradycyjny obiad polski: ziemniaki, mięso i surówka - to jest dopiero bomba kaloryczna. Swoją drogą ziemniaki ze swoją skłonnością do obniżania ciśnienia krwi są idealne w dzisiejszych dietach pełnych produktów z nadmiarem chlorku sodu - czyli soli kuchennej." do artykułu Niedoceniany ziemniak.  (19/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Fajnie jak się ma dostęp do takich miejsc. Z drugiej strony jeśli dochodzi do tego codzienne gotowanie, cięzko jest jeździć po każdą rzecz do rolnika, bo czasu na życie by nie starczyło. Swoją drogą ciekawe jaki odsetek rolników poczuło potencjał i uzywają różnych nawozów itd. pogarszając tym sposobem jakośc swoich produktów (aby wyrosły ładniejsze i przetrwały dłuzej). Część z nich ma też pola pr ..." do artykułu Żywność organiczna, czy fast food - decyzja należy do ciebie.  (19/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Hm, pozostaje ucieczka puszcze amazońskie śladami Cejrowskiego. Może tam jeszcze te wszystkie wspaniałości nie dotarły ... Artykuły skłaniający do refleksji. Dzięki" do artykułu Utopieni w toksycznej zupie.  (19/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Puentą artykuły jest: 'Patrz co jesz' i z tym pozostańmy. Osobiście uważam, że w hipermarketach można znaleźć takie same produkty jak w innych sklepach osiedlowych czy czasasami nawet u Pani Krysi na ryneczku, trzeba tylko czytać ze zrozumieniem, a w razie niepewności wygooglować. Oczywiście nie kupi się w hipermarkecie fajnych warzyw czy tez parówki za 7 zł za kilogram raczej nie są chodzącym ideałem, ale grunt to znaleźć jakis kompromis ..." do artykułu Zdrowa żywność kontra jedzenie (z) biedronki..  (19/07/2012)
Blog kulinarny Bajceps:   "Fajny artykuł. Dodam, że warto uczyć dziecko gotowania od zera, nie z gotowych półproduktów dostępnych na rynku, gdyż zawsze przyjdzie na to czas, a trudniej jest w drugą stronę. Posiłek to wyjątkowy moment, dlatego warto go celebrować i znaleźć na niego trochę czasu. Pozdrawiam wszystkich fanów jedzenia i gotowania." do artykułu Czary mary w kuchni, czyli rodzinne gotowanie.  (19/07/2012)



Akcje

Informacje podstawowe
Login: bajceps
Ranga:
Ost. logowanie: 30/07/2012
Zarejestrowano: 19/07/2012

Statystyki
Punkty: 12
Odwiedziny profilu: 1.863
Przeczytane artykuły: 0
Ocenione artykuły: 1
Komentarze: 10




© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska