Login lub e-mail Hasło   

Żywność


2
głosuj
GMO jest bardziej szkodliwy niż wcześniej sądzono, jakkolwiek wg naukowców EFSA nie ma potrzeby poszerzania stref buforowych.50 powodów przeciwko GMO. 16/07/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1069 | Marek Lipski w:
5
głosuj
Objaśnienie motywacji producentów żywności, która stoi w konflikcie ze zdrową żywnością. Efekt skali. 26/05/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1142 | Waldemar Wosiński w:
18
głosuj
Czy wiecie, dlaczego coraz więcej starych domów i kamienic jest remontowanych i ludzie chętnie w nich mieszkają? To wszystko za sprawą dobrej energii, jaka w nich panuje. 08/05/2013
komentarze: 17 | wyświetlenia: 4336 | 8Sun w:
20
głosuj
Patrząc neurologicznie, glutaminian jest narkotykiem. Jest to związek aminokwasowy wywołujący uzależnienie... 22/02/2013
komentarze: 5 | wyświetlenia: 4186 | Liga Świata w:
17
głosuj
Modyfikowana genetycznie żywność nie przyczyni się do zmniejszenia skali głodu na świecie, lecz jej zwiększenia - G. Ananthapadmanabhan 23/02/2013
komentarze: 13 | wyświetlenia: 3403 | Liga Świata w:
15
głosuj
Im krótsza droga żywności z pola na stół, tym jest ona zdrowsza. Żywność naturalna to pojęcie stosunkowo łatwe do zrozumienia, piszemy o niej w ramach projektu Zdr... 28/01/2013
komentarze: 11 | wyświetlenia: 1861 | Sztuka Odżywiania w:
5
głosuj
Żelazo jest jednym z najważniejszych mikroelementów zapewniających prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka. Sprawdź, które produkty spożywcze są bogate w żelazo. 25/09/2012
komentarze: 3 | wyświetlenia: 5196 | W Jach w:
1
głosuj
Do niedawna sądzono, że odgrywa rolę przede wszystkim w regulacji gospodarki wapniowo - fosforanowej. Okazało się jednak, że jej wpływy sięgają dużo dalej. 14/06/2012
komentarze: 0 | wyświetlenia: 2418 | Marta Pietryka w:
35
głosuj
Najbardziej zabija nas niewiedza i ignorancja, ponieważ wiele zagożeń możemy w prosty sposób uniknąć. Jest tylko jeden warunek! Musimy wiedzieć co nam zagraża! 16/05/2012
komentarze: 21 | wyświetlenia: 9740 | Elba w:
3
głosuj
Zdrowie czy choroby ? podstawą zdrowia jest jedzenie , ale jakie ? Setki diet-cud, tony leków , "eksperci" a rozwiązanie jest dla każdego i bez kosztów. Polecam. 21/12/2011
komentarze: 1 | wyświetlenia: 1079 | naleze do 99 w:
22
głosuj
Kurczaczek i rosołek mają ze sobą coś wspólnego, np. jedno i drugie ma oczka 11/12/2011
komentarze: 12 | wyświetlenia: 3977 | Adam Szczepański w:
16
głosuj
Artykuł o tym jak w mistrzowski sposób manipuluje i wprowadza się w błąd konsumentów, czyli mleko ale z tłuszczem nie mlecznym. 27/09/2011
komentarze: 11 | wyświetlenia: 3006 | Mirek Guzowski w:
43
głosuj
Gdy zostałem wegetarianinem rodzina rozsiana po Polsce dwa razy w tygodniu dzwoniła do moich rodziców, aby dowiedzieć się czy wciąż żyję. 28/07/2011
komentarze: 35 | wyświetlenia: 5053 | Maciej Strzyżewski w:
6
głosuj
Chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, że mleko jest produktem naturalnym. Jego żywieniowy fenomen polega na tym, że podczas milionów lat ewolucji systemy enzymatyczne prze... 14/03/2011
komentarze: 24 | wyświetlenia: 13715 | Mirek Guzowski w:
0
głosuj
Produkcja żywności to jedno z bardzie istotnych zagadnień związanych z Peak Oil – jakby nie było każdy jeść musi... 17/11/2010
komentarze: 0 | wyświetlenia: 971 | Wojciech Majda w:
1
głosuj
Większość ludzi czy może nawet ludzkość uczy się zbyt szybko. 11/11/2010
komentarze: 1 | wyświetlenia: 1177 | Wojciech Majda w:
42
głosuj
Już Albert Einstein uważał, że wyginięcie pszczół oznaczać też będzie wyginięcie ludzkości. 24/04/2010
komentarze: 6 | wyświetlenia: 16570 | Piotr Baraszkiewicz w:
0
głosuj
Slow food łączy w sobie kilka idei - spowolnienie tempa życia, postulaty ochrony tradycyjnych produktów, edukację konsumentów o niekorzystnym działaniu fast-foodów oraz ekologię. 08/12/2009
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1268 | abcZdrowie.pl w:
21
głosuj
Konserwanty- potrzebne czy raczej nadużywane? Co daje ich dodatek w żywności? Czy będziemy się od nich świecić na zielono? Rozprawa nie dla konserwatystów. 07/12/2009
komentarze: 8 | wyświetlenia: 6442 | Mirek Guzowski w:
2
głosuj
Pogruchotane palce, poobcinane dłonie, a nawet pracownicy ugotowani w całości w wielkich kadziach z przerabianą na hamburgery wołowiną – oto obraz typowej fabryki półproduktów... 16/10/2009
komentarze: 2 | wyświetlenia: 2192 | Maciej Lewandowski w:
5
głosuj
Tysiące niezwykle popularnych produktów takich jak coca-cola light mogą zawierać rakotwórczą truciznę! Chodzi o aspartam, słodzik powszechnie używany w przemyśle spożywczym. 04/08/2009
komentarze: 4 | wyświetlenia: 4377 | Taymer w:
81
głosuj
Zanim włożymy coś do koszyka sprawdźmy skład danego produktu, a jeśli użyta do opisu nomenklatura okaże się nam nieznajoma wróćmy do domu i przewróćmy Internet do góry nogami. 01/06/2009
komentarze: 58 | wyświetlenia: 128087 | Verona w:
15
głosuj
Minęły czasy, kiedy w kuchni można było znaleźć – w najlepszym razie – kawałek sera „żółtego” i twaróg. Mnogość gatunków sera rośnie wraz z coraz dalszym poszukiwaniami kulinarn... 04/05/2009
komentarze: 3 | wyświetlenia: 1097 | serowar w:
28
głosuj
Poniższa lista zawiera często spotykane konserwanty, antyutleniacze, zagęszczacze oraz substancje o innym znaczeniu dodawane do bądź tylko używane przy produkcji żywności. 02/05/2009
komentarze: 9 | wyświetlenia: 26868 | Krzysztof Gregorczyk w:
31
głosuj
Wszystkie hodowane na mięso zwierzęta będą dostawać antybiotyki i hormony wzrostu, zaś jadalne rośliny trzeba będzie traktować pestycydami i napromieniowywać... 20/03/2009
komentarze: 11 | wyświetlenia: 7817 | eljo w:




© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska