Login lub e-mail Hasło   

Białko


0
głosuj
Białko odkryte przez japońskich badaczy, do niedawna było produkowane jako lek przez niewielką włoską firmę farmaceutyczną. 02/08/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 755 | Marek Lipski w:
0
głosuj
Osoby cierpiące na nietolerancję laktozy doskonale wiedzą, jak ich organizm reaguje na nabiał. Najczęściej wybieranym sposobem walki z tym problemem jest zmiana diety i rezygnac... 08/07/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 687 | Marcin Stępień w:
4
głosuj
Dieta Dukana jest obecnie co najmniej tak modna jak futrzane dodatki i kolor beżowy. Innymi słowy – to absolutny hit. 29/09/2010
komentarze: 6 | wyświetlenia: 5540 | mirabelka w:
45
głosuj
Szarłat (łac. Amarantus) - chwast, kwiat, a może i zboże ? dlaczego okrzyknięto je zbożem XXI wieku. 26/01/2010
komentarze: 25 | wyświetlenia: 14111 | Gamka w:
31
głosuj
Mieszanie roślin strączkowych i zbożowych daje potrawy, w których białko ma sumaryczną wartość odżywczą ok. 90% czyli wyższą niż mleko, mięso czy sery. 23/01/2010
komentarze: 15 | wyświetlenia: 42732 | konradkostka w:
5
głosuj
Trochę historii Już około 10 tysięcy lat temu farmerzy rozpoczęli uprawę roślin nie mając zielonego pojęcia o podstawach genetyki. Dzięki prostej selekcji pozytywnych cech, potr... 29/01/2009
komentarze: 1 | wyświetlenia: 3551 | Grzegorz Rossa. w:
42
głosuj
Mleko dzisiaj – to źródło zdrowia, czy źródło chorób? 04/02/2008
komentarze: 63 | wyświetlenia: 41691 | Janusz Dąbrowski w:




© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska