Login lub e-mail Hasło   

Mięso


24
głosuj
Wywiad z profesorem dietetyki Uniwersytetu Loma Linda w USA, który twierdzi, że choć właściwa dieta jest ważna dla zdrowia, to inny czynnik jest jeszcze ważniejszy... 27/09/2013
komentarze: 12 | wyświetlenia: 5409 | Andrzej Siciński w:
40
głosuj
O ile katastrofy żywieniowe (np. zatrucia grzybami) widoczne są od razu, o tyle powolnego podtruwania nie widzimy, a organizm przyzwyczaja się do pobieranych na co dzień toksyn. 05/09/2012
komentarze: 68 | wyświetlenia: 16323 | Jacek Wąsowicz w:
22
głosuj
Kurczaczek i rosołek mają ze sobą coś wspólnego, np. jedno i drugie ma oczka 11/12/2011
komentarze: 12 | wyświetlenia: 3940 | Adam Szczepański w:
22
głosuj
ale gdyby kiełbasa miała inny skład, byłaby parówką 03/10/2011
komentarze: 8 | wyświetlenia: 1832 | Hamilton w:
0
głosuj
Przygotowanie posiłku, sporządzenie go i podanie do stołu jest dla wielu taką czynnością, która potrafi uradować zarówno samego trudzącego się, jak i biesiadników. 17/02/2011
komentarze: 0 | wyświetlenia: 755 | Jedrek R. w:
40
głosuj
Dopóki zwierzę jest wykorzystywane przez człowieka na mięso, mleko czy inne produkty, dopóty nie da się mówić o przestrzeganiu praw zwierząt. 15/06/2010
komentarze: 34 | wyświetlenia: 11727 | konradkostka w:
41
głosuj
Przecież kochamy zwierzęta, ale to nie przeszkadza nam zabijać je i zjadać. Jak to się dzieje, że jedzenia mięsa nie wiążemy z faktem zabijania, z cierpieniem zwierząt? 05/05/2009
komentarze: 51 | wyświetlenia: 39448 | konradkostka w:
30
głosuj
- U dużego producenta wędlin znaleźliśmy w zeszłym roku kontener z mięsem bez mała chodzącym. 09/04/2009
komentarze: 8 | wyświetlenia: 9025 | konradkostka w:
16
głosuj
Czy ktoś z Nas zastanawia się na co dzień z czego robione są wieprzowe wędliny, a także dlaczego kiełbasa swojska jest bardziej syta od tej którą kupimy w sklepie? 13/02/2009
komentarze: 18 | wyświetlenia: 89580 | Kamil Sobczak w:
12
głosuj
Przepis na sushi maki przygotował Ko Tajima - student University of Waseda w Japonii. 18/01/2009
komentarze: 1 | wyświetlenia: 4536 | Przedruki za zgodą w:
38
głosuj
W latach 90 weszły na nasz rynek przetwórstwa mięsnego nowoczesne maszyny - nastrzykiwarki i masownice. Był to najnowszy szczyt techniki przetwórstwa mięsnego... 08/09/2008
komentarze: 11 | wyświetlenia: 20945 | konradkostka w:
28
głosuj
Czy wiesz,że... -Jedząc mięs o przyczyniasz się do zadawania cierpienia światu zwierząt. -Zwierzęta idące na śmierć czują ból i strach,który wnika w ich tkanki w p... 10/10/2007
komentarze: 63 | wyświetlenia: 7885 | paragate w:




© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska