Login lub e-mail Hasło   

Pożywienie


5
głosuj
Dlaczego bywa stosowany? 13/07/2013
komentarze: 10 | wyświetlenia: 1317 | Adam Szczepański w:
6
głosuj
Okazuje się, że istnieją produkty, których trawienie wymaga od nas niemal tyle samo kalorii, ile same zawierają! 24/10/2011
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1632 | Anna Kacperska w:
1
głosuj
Mózg jest narządem zużywającym bardzo dużo energii, potrzebuje więc sporo “paliwa” aby działał poprawnie i wydajnie. 15/08/2010
komentarze: 1 | wyświetlenia: 2574 | Neureka w:
43
głosuj
Nawet 100 milionów ciałek ropnych w każdej szklance... to wystarczający powód, by odstawić mleko. Dla zdrowia. 14/03/2010
komentarze: 98 | wyświetlenia: 51573 | konradkostka w:
7
głosuj
1.Jesteśmy niedożywieni -jemy składniki pokarmowe- ubogie jedzenie i wciąż pożądamy kolejnych porcji substancji pokarmowych. *Aby uzyskać harmonię swego ciała musisz spożywać sm... 26/08/2009
komentarze: 0 | wyświetlenia: 3306 | Verona w:
17
głosuj
Kiedyś ograniczony dostęp do sklepów ze zdrowym jedzeniem, do restauracji wegetariańskich czy do świeżych soków, teraz zmienił się w pełni otwarty. 29/08/2009
komentarze: 6 | wyświetlenia: 6967 | Verona w:
17
głosuj
Ludzkość nauczyła się już dawno temu, że gotowanie mięsa przed zjedzeniem ochroni ją przed pewnymi chorobami. Od tamtego czasu praktyka gotowania rozszerzyła się na wszystkie ro... 28/08/2009
komentarze: 6 | wyświetlenia: 12063 | Verona w:
18
głosuj
Artykuł napisany przez Dzikiego Człowieka Steave Brill 28/08/2009
komentarze: 3 | wyświetlenia: 19554 | Verona w:
27
głosuj
Poniższa lista zawiera często spotykane konserwanty, antyutleniacze, zagęszczacze oraz substancje o innym znaczeniu dodawane do bądź tylko używane przy produkcji żywności. 02/05/2009
komentarze: 9 | wyświetlenia: 25390 | Krzysztof Gregorczyk w:
16
głosuj
Witaminy są niezbędne dla zachowania zdrowia, wzrostu i prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych w naszym organizmie. 02/05/2009
komentarze: 5 | wyświetlenia: 9886 | Krzysztof Gregorczyk w:
24
głosuj
Czy aby na pewno to, co produkujemy dzisiaj będzie miało pozytywny wpływ na człowieka w przyszłości? 23/04/2009
komentarze: 4 | wyświetlenia: 7462 | Przedruki za zgodą w:
21
głosuj
Zanim przejdziemy do "wyrzucania" kuchenek mikrofalowych z naszych kuchni, to najpierw porozmawiajmy o promieniowanu elektromagnetycznym emitowanym przez glob ziemski oraz pewne... 07/02/2009
komentarze: 104 | wyświetlenia: 27842 | Janusz Dąbrowski w:
15
głosuj
Czy ktoś z Nas zastanawia się na co dzień z czego robione są wieprzowe wędliny, a także dlaczego kiełbasa swojska jest bardziej syta od tej którą kupimy w sklepie? 13/02/2009
komentarze: 18 | wyświetlenia: 88896 | Kamil Sobczak w:
2
głosuj
Ten niezwykły, egzotyczny kwiat rośnie dziko w wilgotnych lasach i na wzgórzach Indii, Półwyspu Malajskiego i Australii. Z kłączy kurkumy otrzymuje się przyprawę znaną w Azji. 20/01/2009
komentarze: 1 | wyświetlenia: 5631 | Paweł Siedlecki w:
113
głosuj
„Każdy powinien wiedzieć, że większość oficjalnych badań przeciw rakowi to wielkie oszustwa" – dr Linus Pauling (1901-1994), dwukrotny laureat Nagrody Nobla 13/01/2009
komentarze: 111 | wyświetlenia: 765262 | swiadomosc w:
10
głosuj
Wyliczono, że przez jeden dzień wraz z pożywieniem łykamy średnio 20 tabletek sztucznych barwników, konserwantów, polepszaczy i emulgatorów. Niemożliwe? A jednak. 09/09/2008
komentarze: 2 | wyświetlenia: 2786 | Przedruki za zgodą w:
37
głosuj
W latach 90 weszły na nasz rynek przetwórstwa mięsnego nowoczesne maszyny - nastrzykiwarki i masownice. Był to najnowszy szczyt techniki przetwórstwa mięsnego... 08/09/2008
komentarze: 11 | wyświetlenia: 19995 | konradkostka w:
29
głosuj
Aspartam to popularny środek słodzący, który jest wciąż dodawany do pożywienia. Dzieje się tak, mimo iż okazuje się być on bardzo szkodliwy dla naszego zdrowia. 06/08/2008
komentarze: 8 | wyświetlenia: 80494 | Aleksandra Bismarck w:
8
głosuj
Owca polana sosem miętowym, kiełbaski w dziurze, chlebowy pudding z rodzynkami to nie jedyne specjały tego kraju. Słynie on także z doskonałej whisky, dobrej jakości wołowiny i... 02/05/2008
komentarze: 2 | wyświetlenia: 21931 | Tomasz Jakusz w:
18
głosuj
Historia użytkowania tej rośliny sięga zamierzchłej przeszłości. Pierwsi nauczyli się ją wykorzystywać Chińczycy już ponad 1100 lat p.n.e. 08/01/2009
komentarze: 6 | wyświetlenia: 27616 | Janusz Dąbrowski w:
15
głosuj
ENERGETYKA POŻYWIENIA Człowiek jest istotą energetyczną (mówię o tym w opracowaniu „Biomagnetyzm: cudowna moc w życiu” ). Na każdym dotkniętym przedmiocie p... 08/02/2008
komentarze: 2 | wyświetlenia: 6248 | Janusz Dąbrowski w:
27
głosuj
Czy wiesz,że... -Jedząc mięs o przyczyniasz się do zadawania cierpienia światu zwierząt. -Zwierzęta idące na śmierć czują ból i strach,który wnika w ich tkanki w p... 10/10/2007
komentarze: 63 | wyświetlenia: 6406 | paragate w:
5
głosuj
Artykuł przedstawia różnorodność, tajemnice oraz wiele ciekawostek na temat uprawy, zbiorów, produkcji, sposobów parzenia oraz podawania herbaty. 28/06/2008
komentarze: 1 | wyświetlenia: 4873 | Łukasz Żyrański w:
4
głosuj
Modyfikacje diety stosowane u dzieci z zaburzeniami autystycznymi (Autistic Spectrum Disorders) Każda z grup produktów spożywczych odpowiedzialna jest za dostarczenie ene... 14/04/2007
komentarze: 0 | wyświetlenia: 6499 | Inny świat w:
154
głosuj
Fast food to cichy zabójca. Sprawdź, jakie substancje znajdują się w popularnym jedzeniu. Z pewnością nie są to witaminy... 11/11/2006
komentarze: 74 | wyświetlenia: 249986 | Adam Tikacz w:




© 2005-2017 grupa EIOBA. Wrocław, Polska