Login lub e-mail Hasło   

Recenzja


1
głosuj
Omówienie i ocena książki "Metaforyka w tekstach rocka gotyckiego i muzyki okołogotyckiej" Urszuli Majdańskiej. Do recenzji dołączyłam własne spostrzeżenia dotyczące g... 29/10/2017
komentarze: 0 | wyświetlenia: 142 | Natalia Julia Nowak w:
0
głosuj
Moja opinia o filmie, w którym Brad Pitt walczy z hordami zombie. 17/03/2017
komentarze: 0 | wyświetlenia: 152 | GrimFiction.pl w:
5
głosuj
Ideologia Kaczyńskiego PiS-u to wal ich w pysk i bez kompromisu 12/08/2016
komentarze: 12 | wyświetlenia: 298 | zakrawarski w:
3
głosuj
Batman v Superman to produkcja wzbudzająca kontrowersje wśród krytyków i widzów na całym świecie. Blockbuster zbiera zaskakująco skrajne recenzje - jak jest naprawdę? 17/04/2016
komentarze: 3 | wyświetlenia: 324 | Piotr K w:
0
głosuj
Walka Koreańczyków Północnych z Koreańczykami Południowymi była walką bloku wschodniego z blokiem zachodnim. Ramy czasowe tej wojny są szersze niż lata 1950-1953. 22/07/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 597 | Natalia Julia Nowak w:
2
głosuj
Czyngis-chan nie miał łatwego startu. Doświadczył biedy, niewoli, zagrożenia życia. A jednak to on stworzył jedno z największych imperiów w historii. 23/06/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 518 | Natalia Julia Nowak w:
3
głosuj
Recenzja filmu niezależna, bo na sieci chyba 99% pisali sami naganiacze kin i sponsorowani bajkopisarze. A ten "film" ma się nijak do Mad Maxa. 05/06/2015
komentarze: 1 | wyświetlenia: 554 | lo9 w:
2
głosuj
Niektórzy wyparowali, inni spłonęli żywcem, jeszcze inni zostali poparzeni. A jednak dramat mieszkańców Hiroszimy stał się inspiracją dla twórców anime. 15/04/2015
komentarze: 4 | wyświetlenia: 634 | Natalia Julia Nowak w:
0
głosuj
Japonia była agresorem, sojusznikiem Hitlera. Cesarscy żołnierze popełniali okrutne zbrodnie. Ale w japońskich filmach tego nie zobaczymy. 20/03/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 571 | Natalia Julia Nowak w:
20
głosuj
Jedna z bohaterek filmu "Ida" jest wzorowana na Helenie Wolińskiej. O tym, do czego doprowadziła prawdziwa Wolińska, opowiada film "Generał Nil". 26/02/2015
komentarze: 10 | wyświetlenia: 2557 | Natalia Julia Nowak w:
2
głosuj
Maoizm był najkrwawszym reżimem w dziejach świata. Jak przedstawiają go współcześni chińscy filmowcy? Na ile mogą sobie pozwolić? 30/01/2015
komentarze: 0 | wyświetlenia: 671 | Natalia Julia Nowak w:
15
głosuj
Na przełomie 1937 i 1938 roku japońscy żołnierze wymordowali 300.000 Chińczyków. Metody, którymi się posłużyli, były identyczne jak metody banderowców. 11/01/2015
komentarze: 12 | wyświetlenia: 1766 | Natalia Julia Nowak w:
1
głosuj
Ian Curtis był zbyt słaby, żeby unieść ciężar życia. Ale pozostawił po sobie śpiew i zaklęte w nim emocje. 27/12/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 721 | Natalia Julia Nowak w:
4
głosuj
Śpiewała, grała na gitarze. Do szkoły dojeżdżała konno. Miała lekko zniekształconą lewą część twarzy. Została jednym z Żołnierzy Wyklętych. 30/11/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 690 | Natalia Julia Nowak w:
1
głosuj
Recenzja filmu "Upiór w Operze" Joela Schumachera. Jak to się mówi: "Still a better love story than Twilight" ("Wciąż lepsza historia miłosna niż Zmierz... 14/11/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 643 | Natalia Julia Nowak w:
1
głosuj
"Hei tai yang 731" ("Men Behind the Sun") - chiński film o japońskich zbrodniach wojennych. Produkcja i sposób jej realizacji wzbudzają wiele kontrowersji. 30/10/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 747 | Natalia Julia Nowak w:
3
głosuj
Recenzja filmu "Szeregowiec Ryan". Film Stevena Spielberga udowadnia, że chociaż wojna jest czymś przerażającym, stanowi dla człowieka niezwykłą szansę. 11/10/2014
komentarze: 2 | wyświetlenia: 642 | Natalia Julia Nowak w:
4
głosuj
"Chłopiec w pasiastej piżamie" - film o Holocauście adresowany do bardzo młodej publiczności. Produkcja posiada wiele zalet, ale również wiele wad. 04/10/2014
komentarze: 5 | wyświetlenia: 1043 | Natalia Julia Nowak w:
1
głosuj
Czwarta część kultowej serii filmów wcale nie jest płytką strzelaniną. Na uwagę zasługuje ukazany w niej konflikt wartości. 25/09/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 564 | Natalia Julia Nowak w:
5
głosuj
Co by było, gdyby jeden człowiek osiągnął moc równą Bogu? I co by się stało, gdyby tym jednym człowiekiem okazał się... nieletni gangster? 10/09/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 603 | Natalia Julia Nowak w:
1
głosuj
Jeden z najbrutalniejszych japońskich seriali animowanych. Tematyka "Elfen Lied" oscyluje wokół eugeniki, eutanazji, traumy i resentymentu. 24/08/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 670 | Natalia Julia Nowak w:
0
głosuj
"Ghost in the Shell" - fantastycznonaukowy film animowany pełen filozoficznych refleksji i moralnego niepokoju. Jakie są granice człowieczeństwa? 10/08/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 630 | Natalia Julia Nowak w:
0
głosuj
"Animatrix" to seria dziewięciu krótkich filmów animowanych nawiązujących do "Matrixa". Scenariusze do czterech filmików napisali sami Wachowscy. 29/07/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 640 | Natalia Julia Nowak w:
0
głosuj
Zapraszam do przeczytania recenzji filmu pt. "Opiekun". 21/07/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1459 | alfredomatt w:
0
głosuj
Zapraszam do przeczytania recenzji filmu pt. "Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął". 16/07/2014
komentarze: 0 | wyświetlenia: 507 | alfredomatt w:




© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska