JustPaste.it

Chlorofil i jego właściwości oczyszczająco-odchudzające

Młody zielony jęczmień w formie suszu lub chlorofil w płynie na bazie jęczmienia są ostatnio hitem wśród osób dbających o swoje zdrowie i zgrabną sylwetkę.

Młody zielony jęczmień w formie suszu lub chlorofil w płynie na bazie jęczmienia są ostatnio hitem wśród osób dbających o swoje zdrowie i zgrabną sylwetkę.

 

Młody jęczmień w formie suszu lub chlorofil w płynie na bazie jęczmienia są ostatnio hitem wśród osób dbających o swoje zdrowie i zgrabną sylwetkę. Młody jęczmień to bogactwo witamin i minerałów, przede wszystkim potasu, magnezu, wapnia, vit. B12, beta-karotenu, błonnika i żelaza. Głównym składnikiem leczniczym jest chlorofil, zielony barwnik roślin. Cząsteczka chlorofilu zbudowana jest podobnie jak cząsteczka hemoglobiny - składnika ludzkiej krwi. Chlorofil zawarty w jęczmieniu nie tylko oczyszcza i regeneruje organizm, ale działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, ob­ni­ża stę­że­nie cho­le­ste­ro­lu i ma ko­rzyst­ne dzia­ła­nie w pro­fi­lak­ty­ce cho­rób ser­co­wo- na­czy­nio­wych.   Jednym z głównych powodów wielu chorób, także nadwagi jest nadmierne zakwaszenie organizmu. Chlorofil w płynie powoduje odkwaszanie organizmu a tym samym wspomaga nasz organizm w walce z chorobami i nadwagą. Regularne picie chlorofilu wpływa także korzystnie na poziom cukru u diabetyków.

Trzy główne funkcje chlorofilu w płynie:

Oczyszczanie:

  • oczyszcza przewód pokarmowy
  • wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn
  • eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa organizm

Przywracanie równowagi:

  • oczyszcza utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu,
  • usprawnia jego funkcjonowanie,

Odżywianie:

  • wspomaga regenerację czerwonych krwinek,
  • pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek naszego ciała,
  • upiększa skórę, pomaga zachować młodość,
  • skutecznie kontroluje problemy skórne, poprzez eliminację wolnych rodników,
  • skóra staje się gładsza, cera czystsza i wyglądamy młodziej.

Młody jęczmień w formie suszu można dodawać np. do jogurtu. Ja polecam wyciąg z jęczmienia w formie chlorofilu w płynie. W okresie zimowym picie chlorofilu pomaga nam zwalczyć infekcje i uzupełnia niedobory witamin i minerałów. Łyżka stołowa chlorofilu rozpuszczonego w wodzie np. mineralnej równa się spożyciu 1 kg zielonych warzyw. W okresie letnim można stosować go jako ożywczy napój z dodatkiem lodu. Ja dodaję go także do jogurtu. W okresie przeziębień można płukać nim jamę ustną i gardło, co złagodzi objawy przeziębienia. Osoby cierpiące na refluks żołądkowy, zgagę mogą pić go w formie mniej rozcieńczonej, złagodzi to objawy choroby. Ja stosuję także chlorofil przy biegunce, bardzo szybko ustępuje ból brzucha. Jeśli nie tolerujesz jęczmienia w formie napoju, w sprzedaży są też tabletki.

Kto powinien pić Chlorofil w płynie?

  • osoby bardzo szczupłe,
  • osoby cierpiące na zatwardzenia,
  • osoby cierpiące na bóle menstruacyjne,
  • osoby często jedzące poza domem,
  • osoby o jasnej karnacji,
  • palacze i osoby często spożywające alkohol,
  • osoby wrażliwe na zimno,
  • osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu,
  • osoby nie lubiące warzyw,
  • osoby z zaburzeniami wagi,
  • osoby zajęte i zestresowane,
  • osoby które łatwo się męczą,
  • osoby z zaburzeniami wątroby, osoby z zaburzeniami oddechowymi,
  • osoby cierpiące na reumatyzm,
  • osoby z niedokrwistością i anemią,
  • osoby cierpiące na częste bóle gardła,