Login lub e-mail Hasło   

Wróżymy Ci pyszną zabawę andrzejkową z marką WINIARY!

Organizując andrzejkowe przyjęcie, musimy zadbać o pyszne menu. Pomysły na przekąski, które sprawdzą się podczas tego wieczoru, podsuwa marka WINIARY.
Wyświetlenia: 406 Zamieszczono 20/11/2015

Sos Tatarski WINIARY –to doskonały dodatek do jaj, wędlin, pieczonych mięs, ryb czy sera. Wzbogaci smak domowych potraw i ulubionych przekąsek.

WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka – dostępny w czterech odsłonach: z czosnkiem i ziołami, z suszonymi pomidorami i bazylią z papryką oraz w ziołach prowansalskich, pozwala na przygotowanie idealnie doprawionej, soczystej i delikatnej piersi kurczaka bez dodawania tłuszczu podczas smażenia.

Przyprawa ZIARENKA SMAKU Uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Świetnie sprawdza się jako uzupełnienie zup czy warzywnych dań, podkreślając ich wyjątkowy aromat.

 

Sugerowana cena detaliczna produktów:

Sos Tatarski WINIARY  – ok. 4,20 zł

WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka – ok. 2,80 zł

Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY – ok. 3,00 zł

W nocy z 29 na 30 listopada, tuż po zmroku zaczyna się czas wróżb i magicznych zaklęć. Tego wieczoru dajemy się ponieść intrygującej atmosferze przedzimowej aury – za oknem hula wiatr, drzewa zupełnie opadły z liści, a w naszym domu, przy blasku księżyca, rozpoczynamy spotkanie pełne czarów i magii. W andrzejkowy wieczór, jak co roku, lejemy więc wosk, obieramy jabłka i wróżmy z kart w gronie rodziny i przyjaciół. Organizując domowe przyjęcie, pamiętajmy nie tylko o przygotowaniu dekoracji i oryginalnych zabaw, ale także o pysznych daniach, które umilą ten wieczór. W przyrządzeniu apetycznych potraw, które podczas andrzejkowych wróżb nie pozwolą nam zgłodnieć, pomoże marka WINIARY.

W nastrojowy andrzejkowy wieczór postawmy na dania, które pięknie prezentują się na stole, a jednocześnie nie wymagają wielogodzinnych przygotowań. Przy takiej okazji najlepiej sprawdzą się przekąski, którymi goście mogą częstować się w zależności od potrzeb. Tegoroczną noc andrzejkową z pewnością uświetnią szybkie w przyrządzeniu łososiowe talarki z Sosem Tatarskim WINIARY. Plasterki łososia kroimy w paski o szerokości około 2 cm. Następnie talarki chleba pumpernikiel smarujemy ulubionym serkiem twarogowym. Na tak przygotowane minikanapki układamy zwinięte w różyczki paski wędzonego łososia. W środek łososiowej różyczki nakładamy łyżeczkę Sosu Tatarskiego WINIARY. Na koniec posypujemy wszystkie przekąski posiekanym szczypiorkiem. Szybkie i apetyczne danie gotowe!

Na naszym andrzejkowym stole nie może zabraknąć także sałatki. Aby zaskoczyć naszych gości niecodziennym połączeniem, proponujemy przygotować pomysłową kompozycję z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi. Wystarczy pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką usmażyć na patelni bez dodawania tłuszczu podczas smażenia przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Paluszki krabowe kroimy w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry. Następnie z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotowujemy sos vinaigrette i doprawiamy go solą oraz pieprzem do smaku. Umytą i osuszoną sałatę rwiemy i mieszamy razem z listkami natki pietruszki, a umyte i nieobrane ogórki kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, tak by później rozdzielić je na krążki. Mieszankę sałat tuż przed podaniem mieszamy z sosem vinaigrette i przekładamy na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół układamy pomidorki i ogórki. Na wierzch wykładamy 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe. Sałatkę podajemy na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie dekorujemy ją przed podaniem. Mmm... pycha!

Podczas wróżb andrzejowych prawdopodobnie nie raz damy się zaskoczyć przepowiedni z kart. Jako gospodarze spotkania spróbujmy też zadziwić uczestników zabawy i podajmy na stół nietypowe muffiny na słono! Polecamy przygotować je w oryginalnej wersji  ze szpinakiem i serem feta. Gotowanie rozpoczynamy od duszenia rozmrożonego szpinaku na patelni, aż do odparowania wody. Następnie doprawiamy warzywo Przyprawą Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie łączymy w misce wszystkie składniki suche, tj. mąkę (25 dag), proszek do pieczenia (1 łyżeczka), sodę (1 łyżeczka) i sól. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki mokre: 2 jajka, 25 dag jogurtu naturalnego i masło (10 dag). Następnie łączymy zawartość obu misek. Kolejnym krokiem jest dodanie szpinaku i rozdrobnionego sera feta. Foremki do muffinek napełniamy ciastem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Smacznego!

Więcej inspiracji na smakowite przekąski idealne na andrzejkowe przyjęcie znajdziemy na stronie www.winiary.pl.

Podobne artykuły


17
komentarze: 50 | wyświetlenia: 1716
17
komentarze: 71 | wyświetlenia: 1819
16
komentarze: 15 | wyświetlenia: 1126
14
komentarze: 2 | wyświetlenia: 1051
14
komentarze: 15 | wyświetlenia: 973
13
komentarze: 16 | wyświetlenia: 970
12
komentarze: 53 | wyświetlenia: 692
12
komentarze: 0 | wyświetlenia: 1038
12
komentarze: 8 | wyświetlenia: 889
11
komentarze: 70 | wyświetlenia: 582
11
komentarze: 37 | wyświetlenia: 418
11
komentarze: 9 | wyświetlenia: 602
 
Autor
Artykuł

Powiązane tematy






Brak wiadomości


Dodaj swoją opinię
W trosce o jakość komentarzy wymagamy od użytkowników, aby zalogowali się przed dodaniem komentarza. Jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestruj się. To tylko chwila, a uzyskasz dostęp do dodatkowych możliwości!
 

© 2005-2018 grupa EIOBA. Wrocław, Polska