JustPaste.it

Wróżymy Ci pyszną zabawę andrzejkową z marką WINIARY!

Organizując andrzejkowe przyjęcie, musimy zadbać o pyszne menu. Pomysły na przekąski, które sprawdzą się podczas tego wieczoru, podsuwa marka WINIARY.

Organizując andrzejkowe przyjęcie, musimy zadbać o pyszne menu. Pomysły na przekąski, które sprawdzą się podczas tego wieczoru, podsuwa marka WINIARY.

 

Sos Tatarski WINIARY –to doskonały dodatek do jaj, wędlin, pieczonych mięs, ryb czy sera. Wzbogaci smak domowych potraw i ulubionych przekąsek.

WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka – dostępny w czterech odsłonach: z czosnkiem i ziołami, z suszonymi pomidorami i bazylią z papryką oraz w ziołach prowansalskich, pozwala na przygotowanie idealnie doprawionej, soczystej i delikatnej piersi kurczaka bez dodawania tłuszczu podczas smażenia.

Przyprawa ZIARENKA SMAKU Uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Świetnie sprawdza się jako uzupełnienie zup czy warzywnych dań, podkreślając ich wyjątkowy aromat.

 

Sugerowana cena detaliczna produktów:

Sos Tatarski WINIARY  – ok. 4,20 zł

WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka – ok. 2,80 zł

Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY – ok. 3,00 zł

 

W nocy z 29 na 30 listopada, tuż po zmroku zaczyna się czas wróżb i magicznych zaklęć. Tego wieczoru dajemy się ponieść intrygującej atmosferze przedzimowej aury – za oknem hula wiatr, drzewa zupełnie opadły z liści, a w naszym domu, przy blasku księżyca, rozpoczynamy spotkanie pełne czarów i magii. W andrzejkowy wieczór, jak co roku, lejemy więc wosk, obieramy jabłka i wróżmy z kart w gronie rodziny i przyjaciół. Organizując domowe przyjęcie, pamiętajmy nie tylko o przygotowaniu dekoracji i oryginalnych zabaw, ale także o pysznych daniach, które umilą ten wieczór. W przyrządzeniu apetycznych potraw, które podczas andrzejkowych wróżb nie pozwolą nam zgłodnieć, pomoże marka WINIARY.

W nastrojowy andrzejkowy wieczór postawmy na dania, które pięknie prezentują się na stole, a jednocześnie nie wymagają wielogodzinnych przygotowań. Przy takiej okazji najlepiej sprawdzą się przekąski, którymi goście mogą częstować się w zależności od potrzeb. Tegoroczną noc andrzejkową z pewnością uświetnią szybkie w przyrządzeniu łososiowe talarki z Sosem Tatarskim WINIARY. Plasterki łososia kroimy w paski o szerokości około 2 cm. Następnie talarki chleba pumpernikiel smarujemy ulubionym serkiem twarogowym. Na tak przygotowane minikanapki układamy zwinięte w różyczki paski wędzonego łososia. W środek łososiowej różyczki nakładamy łyżeczkę Sosu Tatarskiego WINIARY. Na koniec posypujemy wszystkie przekąski posiekanym szczypiorkiem. Szybkie i apetyczne danie gotowe!

Na naszym andrzejkowym stole nie może zabraknąć także sałatki. Aby zaskoczyć naszych gości niecodziennym połączeniem, proponujemy przygotować pomysłową kompozycję z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi. Wystarczy pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką usmażyć na patelni bez dodawania tłuszczu podczas smażenia przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Paluszki krabowe kroimy w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry. Następnie z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotowujemy sos vinaigrette i doprawiamy go solą oraz pieprzem do smaku. Umytą i osuszoną sałatę rwiemy i mieszamy razem z listkami natki pietruszki, a umyte i nieobrane ogórki kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, tak by później rozdzielić je na krążki. Mieszankę sałat tuż przed podaniem mieszamy z sosem vinaigrette i przekładamy na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół układamy pomidorki i ogórki. Na wierzch wykładamy 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe. Sałatkę podajemy na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie dekorujemy ją przed podaniem. Mmm... pycha!

Podczas wróżb andrzejowych prawdopodobnie nie raz damy się zaskoczyć przepowiedni z kart. Jako gospodarze spotkania spróbujmy też zadziwić uczestników zabawy i podajmy na stół nietypowe muffiny na słono! Polecamy przygotować je w oryginalnej wersji  ze szpinakiem i serem feta. Gotowanie rozpoczynamy od duszenia rozmrożonego szpinaku na patelni, aż do odparowania wody. Następnie doprawiamy warzywo Przyprawą Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie łączymy w misce wszystkie składniki suche, tj. mąkę (25 dag), proszek do pieczenia (1 łyżeczka), sodę (1 łyżeczka) i sól. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki mokre: 2 jajka, 25 dag jogurtu naturalnego i masło (10 dag). Następnie łączymy zawartość obu misek. Kolejnym krokiem jest dodanie szpinaku i rozdrobnionego sera feta. Foremki do muffinek napełniamy ciastem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Smacznego!

Więcej inspiracji na smakowite przekąski idealne na andrzejkowe przyjęcie znajdziemy na stronie www.winiary.pl.

204ea11b5cfaa479f7a9f70ab3b12c42.jpg