JustPaste.it

Ryż z plastiku na Twoim talerzu? Chiński skandal żywnościowy

 

(NaturalNews) Skażona chińska żywność powraca. Nowe raporty z Singapuru wskazują, że niektóre chińskie spółki masowo produkują i sprzedają podrobiony ryż nieświadomym konsumentom.

(NaturalNews) Skażona chińska żywność powraca. Nowe raporty z Singapuru wskazują, że niektóre chińskie spółki masowo produkują i sprzedają podrobiony ryż nieświadomym konsumentom. Według raportu w języku koreańskim w tygodniku Weekly Hong Kong, producenci mieszają ziemniaki, słodkie ziemniaki i przemysłowe syntetyczne żywice do produkcji imitacji ryżu.

Raport w Very Wietnam zawierał informacje, że pewien urzędnik ze Chinese Restaurant Association (Stowarzyszenie Chińskich Restauracji) stwierdził, że zjedzenie trzech misek imitacji ryżu jest odpowiednikiem zjedzenia jednej torebki z tworzywa sztucznego (reklamówki - przyp. Tłum.).

Spożywanie takiego plastiku jest oczywiście poważnym zagrożeniem dla zdrowia. Urzędnicy rzekomo przygotowują się do wszczęcia dochodzenia w fabrykach podejrzewanych o produkcję fałszywego ryżu.

Skandal nie jest niespodzianką, mając w pamięci dawne problemy związane z chińską żywnością. Na przykład ten z roku 2008- skażenie melaminą(j.ang.) mleka w którym około 300 000 osób ucierpiało na zdrowiu i co najmniej sześć niemowląt zmarło w wyniku zatrucia przez toksyczny związek chemiczny.

Inna skażona żywność z Chin to skażona melaminą karma dla zwierząt domowych, skażone ołowiem kubki dla dzieci, a nawet inny fałszywy przypadek ryżu, gdzie chińska firma dodawała syntetyczne aromaty do zwykłego ryżu, aby wyłudzić wyższą cenę od konsumentów przekonanych, że to droższe odmiany ryżu “Wuchang”.

Niektórzy dziennikarze bardzo zirytowani tą fałszywą historią ryżu, porównują tą imitację ryżu do imitacji rzeczywistości, w której żyje świat.


“Fałszywy rozwój, druk fałszywych pieniędzy, fałszywy wzrost PKB, wytwarzanie podrobionych towarów i usług … zmusza nas do spożywania fałszywej żywności, ponieważ nie możemy sobie pozwolić (nie stać nas) na prawdziwy pokarm, ponieważ nie mamy realnego wzrostu, nie mamy realnej gospodarki , nie mamy prawdziwego przemysłu, mamy tylko podróbki “, ubolewała redaktor talk-show Stacy Herbert z Russia Today. “Więc to ma sens, że jemy tylko fałszywą żywność….” http://www.youtube.com/watch?v=vT3JTUCaB_4&feature=player_embedded

Źródło: http://www.naturalnews.com/031344_plastic_rice.html

Tłumaczenie: Zespół StopCodex http://StopCodex.pl

Komentarz StopCodex

Co jeszcze musi się wydarzyć abyśmy się opamiętali?

 

Co jeszcze musi się wydarzyć abyśmy się opamiętali?

Czy już nie dość?

Fałszywa droga

Fałszywa polityka rolna, niszcząca rolnictwo zdrowej żywności;

Fałszywe ziarno, którego po plonie zatrzymać nie możesz (ziarno GMO);

Fałszywe zbiegi agrotechniczne niszczące ostatki żyznej gleby -agrochemia, głęboka orka, monokultura;

Fałszywe zbiegi agrotechniczne niszczące jakość i walory odżywcze płodów - agrochemia;

Fałszywa zmutowana żywność GMO, czyniąca szczury i myszy bezpłodnymi;

Fałszywa regionalność produktów z składników, które przebyły tysiące kilometrów;

Fałszywe ceny żywności, gdzie rolnik dostaje grosze, a konsument płaci krocie;

Fałszywe dobro i ochrona konsumenta, gdzie korporacje profitują

Fałszywa kontrola jakości żywności, gdzie ten „kto płaci więcej, ma rację”

Fałszywe badania naukowe

Fałsz dotyczący problematyki głodu

Fałszywy wolny rynek, gdzie korporacje konkurują

Fałszywe sklepy spożywcze, gdzie lokalny drobny przemysł rujnują i miejsca pracy dewastują

Fałszywe mleko „martwe”( homogenizowane, UHT) z krów, które nigdy nie widziały trawy i nieba

Fałszywe szynki (4000% wydajności) z mięsa zwierząt rzeżnych, które nie zaznały świeżej trawy, karmione paszą GMO

Fałszywe odświeżane wędliny dioksynami wzbogacone

Fałszywe produkty nabiałowe: jogurty owocowe bez owoców, masło i sery z tłuszczem roślinnym

Fałszywe jaja „podbarwiane” karotenem kur „taśmowych”, które nigdy nie widziały trawy i nieba

Fałszywe „celulozowe i sojowe” parówki „cielęce”,

Fałszywe tłuszcze „niby zdrowe”: rafinowane, trans i hydrolizowane, z GMO soi lub GMO rzepaku

Fałszywa gastronomia - mięso 26 letnie; fast food, gotowanie w mikrofalówce,

Fałszywe diety

Fałszywe nowoczesne teorie żywieniowe

Fałszywa woda butelkowana (kranówki, skażone bakteryjnie)

Fałszywa woda z kranu, której bez uzdatniania nie wypijesz

Fałszywe słodziki w dietetycznych, zero kalorii produktach - zaburzając prace mózgu

Fałszywe „zdrowe” soki i napoje dla dzieci z cukrem, barwnikami oraz aromatami

Fałszywy pokarm dla dzieci (słoiczki znanej firmy)

Fałszywe piwo, wino, które na to miano nie zasługują

Fałszywe kolory(barwniki), smaki (wzmacniacze smaku) i zapachy (aromaty syntetyczne)

Fałszywa świeżość produktów przez konserwanty„do 2 lat zdatne do spożycia”

Fałszywe technologie w branży spożywczej: mikrofale, napromienianie, nanotechnologia, transgeniczna rekombinacja (GMO)

Fałszywy rozwój technologiczny powodujący degradacje zdrowia, Natury i świadomości

Fałszywe: edukacja, media, wiadomości, rozrywki, mody i trendy

Fałszywa medycyna, której Hipokrates ojcem być nie chciał

Fałszywa profilaktyka zdrowotna dla dzieci - szczepienia

Fałszywe leki dla zysku, niszczące „naturalną” konkurencję (medycynę tradycyjną, naturalną)

Fałszywa świadomość

Fałszywe zdrowie

Fałszywe życie ….

Możesz wybrać inną drogę…

Póki jeszcze żyjesz masz wybór …

Nie wiesz od czego zacząć? Zacznij od swoich myśli… i zakupów.

Codziennie masz okazję poćwiczyć świadomość przy jedzeniu. Jesz minimum 3 razy dziennie.

Otwórz oczy. Rusz się.

 

Autor: StopCodex