Login lub e-mail Hasło

List otwarty do kilku odważnych !

znajdziesz ich pozytywne głosy w moich artach:Kielce, Anno Domini 2018, Zdarzenie we Wrocławiu, Polska "Arkaiczna"oraz: Polska ukrzyżowana kolejny raz.
Wyświetlenia: 295 Zamieszczono 08/03/2018
Mimo, że art "Polska Arkaiczna" podaje tylko fakty dokonane, to nikt nie odważył się poprzeć
<ani jednyl głosem> co ja odczuwm to jako rodzaj s a t y s f a k c j i......
i prawo do stwierdzenia że:
Znakomita większość Polaków bardziej wierzy w Arkę Noego niż fakty świata
i człowieka nowoczesnego.
A ten fakt umiejscowia Polske na obrzeżach Europy Liberalnej i Wielkiej.
Mów i pisz co chcesz z wyjątkiem .....prawdy !!
.....
Być może na moim sposobie myślenia zaważył fakt, że tu gdzie żyje ksiądz wypowiada się tylko w kościele do 10-15 osób a nie jak w Polsce decudyje o wyborze rządu, chrzcie, bierzmowaniu, ślubie, poradach przedmałżeńskich, sam żyjąc w celibacie, rozwodzie którego nie udziela.
Ingeruje w sprawy zapłodnienia, przerywania ciąży, wychwania dzieci, w tym samym czasie jego własne z "gosposią" nazywają go wujkiem. Zakazie handlu w niedziele spowodowane zmęczeniem boga w siódmym dniu tworzenia świata. Ustalanie programu szkolnego z religią jako przedmiot centralny i wymagany na maturze, wybór ksieży na wychowawców klasy szkolnej, a tym samym danie księdzu prawa decydowania za mlodzież  co jest ważne w ich zyciu, ale według jego recepty.
Ingerencje w obchody rocznic narodowych, w tym samym szeregu z tymi którzy  krzyczą:....."A na drzewach zamiast liści będą wisieć syjoniści"
Wraz z tymi którzy celebrują rocznice urodzin Hitlera.... w Polsce.
Po śmierci którego generał jezuitów powiedział:
.....
"Adolf Hitler, syn Kościoła Katolickiego, umarł w czasie obrony Chrześcijaństwa. Zrozumiałym jest przeto, iż nie można odnaleźć właściwych słów, aby opłakać jego śmierć, gdy tak wielu wychwalało jego życie. Ponad jego śmiertelnymi szczątkami stoi jego zwycięska, moralna postać. Z palmą męczennika, Bóg daje Hitlerowi laury Zwycięstwa." - Francisco Franco (katolik, hiszpański dykator, Rycerz Zakonu Chrystusa, opublikował te słowa 3 maja 1945 roku, w dniu śmierci Hitlera. ("Reforme" 21 lipca 1945)).
A oto głosy ideologów na których bazują wychowawcy młodzieży w Polsce 2018
zaczerpnięte z ich niedalekiej przeszłości !!
.....
1937 r. - 3 stycznia niemieccy biskupi katoliccy, w nawiązaniu do Hiszpanii, głoszą: „Umiłowani diecezjanie! Nasz Fuhrer, kanclerz Rzeszy Adolf Hitler, przewidział zawczasu ekspansję bolszewizmu i dołożył wszelkich starań, by odsunąć to straszne niebezpieczeństwo od narodu niemieckiego i od świata zachodniego. Niemieccy biskupi uważają za swój obowiązek wspierać przywódcę Rzeszy w tej walce obronnej wszystkimi środkami, jakimi obdarzył ich Bóg!”.
.....
1978 r. - wstąpienie na papieski tron Polaka związanego z faszystowską organizacją Opus Dei, Karola Wojtyły, który przybiera tytuł Jana Pawła II, cofa Kościół katolicki do epoki początków II Soboru Watykańskiego, gdyż nowy papież jest skrajnym konserwatystą, wstrzymuje lub usuwa wiele z postępowych reform II Soboru, oddaje władzę w ręce tajnej organizacji faszystowskiej rodem z Hiszpanii, Opus Dei, która staje się wywiadem watykańskim od brudnej i mokrej roboty. Pontyfikat Jana Pawła II w latach 1978-2005 wpisuje się do historii ujawnieniem na całym świecie w zasadzie masowej pedofilii i pederastii kleru katolickiego wszystkich szczebli.
.....
1980 r. - Beatyfikacja jezuity José de Anchieta, który twierdził: "Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje". Podczas beatyfikacji tego masowego mordercy Indian, papież Jan Paweł II nazwał go apostołem Brazylii, wzorem dla całej generacji misjonarzy i siebie samego. Nie pierwszy to przypadek wyniesienia zbrodniarza na ołtarze.
.....
1993-2012 r. - Watykański reżim konkordatowy w Polsce zaczyna masowe represje wobec kilkudziesięciu innowierczych mniejszości wyznaniowych, w większości spychając je do podziemia. W latach 1993-2012 odmówiono rejestarcji ponad 100 (stu) związkom wyznaniowym, zawsze wszczynając wobec nich medialną kamanię nienawiści, represje policyjne i szykany parafialne. Dawne obelżywe słowa jak kacerze, heretycy, odstępcy, poganie, zastąpiono nowomową w postaci epitetów sekciarze, sekty, sekty destrukcyjne.
.....
2006 r. - 2 lipca przewodniczący Papieskiej Rady do Spraw Rodziny kardynał Alfonso Lopez Trujillo mówi w wywiadzie dla dziennika "Il Tempo", że aborcja "to zbrodnia bardziej przerażająca niż wszystkie wojny światowe". Czyli, że usuwanie nieświadomych istnienia embrionów lub zapłodnionej komórki jajowej jest gorsze niż mordowanie świadomych dzieci przez żołnierzy i w obozach zagłady.
.....
2010 rok - w Malawi, małym państwie we Wschodniej Afryce, gdzie większość ludności to chrześcijanie (71,5%), protestanci i katolicy, czarownik został skazany na 2 miesiące więzienia, gdyż - jak orzekł sąd - za sprawą zaklęć sprawił, że deszcz nie padał na pole jego sąsiada.
.....
A te światłe myśli przewodnie boskich apologetów mają swe korzenie tylko kilka kroków we wstecznej historii kościoła katolickiego.
A oto cytaty ich „wielkch” przodków !
.....
"Nauczyłem się dużo od Zakonu Jezuitów. Aż do teraz nie było nigdy niczego wspanialszego na ziemi niż hierarchiczna organizacja Kościoła Katolickiego. Przeniosłem wiele z tej organizacji do własnej partii..." - Adolf Hitler
.....
"Wierzę, że moje postępowanie jest zgodne z wolą Wszechmogącego Stwórcy."
- Adolf Hitler(katolik, cytat z Mein Kampf)
.....
"Bóg dał zbawiciela narodowi niemieckiemu. Mamy wiarę, głęboką i niezachwianą wiarę, że on [Hitler] został nam zesłany przez Boga aby ocalić Niemcy." - Hermann Göring (Protestant dumny ze swej katolickiej matki)
.....
"Mamy poczucie, że Niemcy zostały przekształcone we wspaniały dom Boży, włączając w to wszystkie klasy, zawody i wyznania, gdzie Fuëhrer jako nasz mediator stoi przed tronem Wszechmogącego" - Joseph Goebbels (Katolik wychowany przez religijnych rodziców, który o Hitlerze mówił: "albo Chrystus, albo święty Jan")
:::::::::::
To tym, wyżej wymienionym, służą ci w obecnej Polsce, którzy świadomie, nieświadomie z niewiedzy, fanatyzmu lub intelektualnej tępoty pchaja Polską młodzież
w ręce spadkobierców "boskich" ideologii w rezultacie których powstał Oświęcim, Treblinka, gruzy Warszawy, sześć milionow wymordowanych Polakow, a za co połączone siły tępych patriotów oraz "świetego" kleru dziękują bogu we wspólnych modlitwach...na Jasnej Górze!
Z banerolą...Gott mit uns ? Będzie o r i g i n a l n i e i zgodnie z wolą  Sług Bożych !